G4Media.ro

Birocrație dusă la absurd: Mama unei fetițe nu a primit pașaport pentru…

Birocrație dusă la absurd: Mama unei fetițe nu a primit pașaport pentru fiica minoră, cerându-i-se prezentarea tatălui decedat ”la sediul serviciului nostru”

Angajații Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti au respins solicitarea unei femei care ceruse eliberarea unui pașaport pentru fiica sa minoră pe motiv că tatăl decedat al fetiței nu s-a prezentat și el la sediul Serviciului, potrivit unui document oficial citat de ziarul Adevărul.

”În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în documentul oficial, semnat de comisarul de poliţie Porojan Petre Claudiu.

Răspunsul integral transmis de Serviciul pașapoarte:

 • „Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare: cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii: b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere; c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.
 • În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”.

Citește articolul integral pe adevarul.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Nu, nu avem de a face cu un caz in care birocratia este dusa la absurd ci cu un caz in care este vorba de prostie monumentala !

 2. Unul din nenumaratele exemple. Asta este regula la administratia „publica” din Romania, unde functionarii ar trebui sa ajute cetateanul sa gaaseasca solutii pentru el, sa-i usureze viata — nu, ei considera cetateanul un subiect supus lor pe care ei trebuie sa-l umileasca, estorcheze, epuizeze fizic, eventual sa-l iming la sinucidere (dupa care ii va cere sa se prezinte in biroul lor ca sa confirme in scris, cu semnatura, ca s-a sinucis).

 3. Sisteme inteligente si oameni si mai inteligenti.
  Probabil vroiau sa scrie „inclusiv prezentarea (certificatului de deces) al acestuia la sediul serviciului nostru”, dar le-a iesit o poanta virala.

 4. Jenant.
  Militieni spalati pe creier.
  Inca sunt angajati MAI cei care au dat rezolutia asta?

 5. Doamna trebuia să-l ducă pe milițian in cimitir și sa- l bage in mormântul soțului …că sa se convingă !

 6. cum to’arași, adica la vot se pot prezenta unii decedati, dupa cum stim si vom afla si la alegerile libere care vor urma, dar la serviciul pasapoarte nu? care va sa zica, to’arasi, drepturi, nu si obligatii, ha?

 7. Catastrofe in serviciile publice din Romania. Aici cred ca este vorba despre o greseala de redactare, se cerea prezentarea certificatului de deces. Eu am avut o problema aproape similara la casa de pensii. Mi-au cerut sa prezint adeverinta ca am absolvit Facultatea de Medicina la zi. Degeaba le-am explicat ca nu exista Medicina la seral sau fara frecventa, n-am reusit sa conving doamnele care aplicau cu strictete legea.

 8. Aparatul birocratic roman e plin de scursuri d-astea!

 9. Omul a dat copy/paste de la documentul WOrd pe care il folosea de obicei. Daca duamna venea cu toate actele (recte certificatul de deces), si-ar fi facut treaba pe loc. In loc sa isi realizeze dimensiunea prostiei, si sa se miste cu talent, ea se ocupa de dt in gat la gazeta.

  Care-i scopul? Nu e ca si cum i s-a refuzat irevocabil acel pasaport, din lipsa de mort. Manevra asta va elimina greselile copy/paste de pe cuprinsul patriei? Admonestat sever, militianul va crea masina timpului, se va sui in ea, si-i va spune tutei sa vina cu toate actele din prima?

  Vrea sa plece beizadeaua in Dubai sau in Maldive de URGENTA, si e supi ca au intarziat actele? Ia hai, baieti, nu mai pierdeti timpul, uite sparanqelul ce mare s-a facut.

  • Nu-i vorba de greșeli copy-paste, este vorba de incompetență. Cu oameni competenți, nu ai fi avut greșeli, așa simplu este.

  • Aici nu e vorba (doar) de incompetenta. Aici e prostie dusa la extrem.

   Una e sa scrii ca maimuta ca vrei sa vina mortul la tine, sa-ti dovedeasca c-a murit, iar alta e sa semnezi de asa ceva.
   Si cel care-a copiat textul din alta parte, precum si cei care ar fi trebuit sa verifice raspunsul ar trebui dati afara, si pusi sa vina personal cu strabunicii morti, sa dovedeasca c-au murit.

  • Asta e problema? Ca pleaca beizadeaua in Dubai? Poate femeia merge la culess capsuni in Spania.
   Problema este ca un idiot, poate a redactat, dat cu copy-paste, un document pe care apoi la semnat!
   A citit ce semneaza si pe ce pune stampila?

  • Chiar daca Ciolosima nu ne-a bagat in Schengen, poti ajunge in UE si alte 10 tari fara pasaport. Doar pentru Dubaiuri si Palm Beachuri, trebuie sa faci si meditatii.

  • Stiu ca am in subordinea ministerului subordonati prosti si inculti, exemplul graitor fiind chiar tu prin comentariul tau. Ai fost la priveghi la Pian? Interlopul, nu instrumentul muzical .