G4Media.ro

Bilanţul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi, anunţă…

Sursa Foto: Twitter/ BabyDogeCoin

Bilanţul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi, anunţă preşedintele Erdogan: “Nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea dezastru”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că bilanţul tragic al cutremurelor de luna trecută din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi. Erdogan a mers duminică în Hatay, provincie afectată puternic de seisme, transmite News.ro.

“În ciuda tuturor eforturilor, au fost locuri în care nu am putut ajunge la timp în primele zile. Să nu se îndoiască nimeni de faptul că s-au mobilizat toate mijloacele statului şi ale naţiunii. Am mobilizat personalul tuturor instituţiilor relevante pentru cei afectaţi de cutremure. Jumătate de milion de oameni au sărit în ajutorul victimelor cutremurului. Am mobilizat armata, poliţia, jandarmeria, personalul medical, toţi angajaţii din domeniile relevante şi toate mijloacele de transport, de la avioane până la elicoptere şi nave pentru victimele cutremurelor”, a afirmat Erdogan, potrivit presei din Turcia.

El a menţionat că “nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea dezastru”. Au murit 48.000 de oameni şi au fost răniţi peste 115.000, iar 50.000 de clădiri au fost distruse.

Guvernul plănuieşte să construiască în decurs de un an peste 300.000 de locuinţe în Hatay.

Până acum, s-au instalat în zona afectată de cutremure 426.000 de corturi şi în două luni vor fi funcţionale şi 100.000 de case-container.

În Turcia, peste 13 milioane de oameni au fost afectaţi de cutremurele puternice din 6 februarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. toti dictatorii au un numitor comun, mint de sting. In primele zile de dupa cutremur nu prea era picior de autoritate sau soldat… La baza cladirilor prabusite
    erau blocuri de spuma in loc de beton, care numai beton nu era, era un nisip cu urme de ciment. Coloane de sustinere din caramizi in loc de beton armat cum sa nu se prabuseasca 50.000 de pseudo-cladiri? Coruptia si dictatura ucid la propriu