G4Media.ro

Biden trimite Congresului un proiect de lege privind sistemul de imigrație /…

Biden trimite Congresului un proiect de lege privind sistemul de imigrație / Proiectul facilitează obținerea cetățeniei pentru persoanele care trăiesc și muncesc de mai mulți ani în SUA

Președintele Joe Biden trimite Congresului, în prima zi de mandat, un proiect de lege  privind sistemul de imigrație, care le oferă celor care trăiesc și muncesc în Statele Unite de câțiva ani posibilitatea să obțină cetățenia.

Proiectul schimbă sistemul de imigrație, acordând prioritate menținerii familiilor unite și oferă asigurări că Statele Unite rămân un refugiu pentru cei care fug din calea persecuțiilor, precizează echipa de tranziție Biden-Harris într-o informare.

Potrivit proiectului, persoanele vizate pot solicita statutul juridic temporar, precum și cartea verde după cinci ani dacă trec de verificările privind antecedente penale și își plătesc impozitele.

Sunt și excepții, cum ar fi cazul lucrătorilor agricoli imigranți care sunt eligibili pentru cartea verde imediat, conform legislației.

După trei ani, toți deținătorii unei cărți verzi care trec de verificări și demonstrează cunoștințe despre educația civică americană pot depune cerere pentru a deveni cetățeni ai SUA.

Solicitanții trebuie să fie prezenți fizic în Statele Unite la 1 ianuarie 2021 sau mai devreme, dar secretarul Departamentului de Securitate Internă poate renunța la cerința de prezență pentru persoanele care au fost deportate după 20 ianuarie 2017.

Proiectul de lege schimbă cuvântul „străin” cu „non-cetățean” în legile privind imigrația.

Totodată, oferă finanțări guvernelor centrale și locale, organizațiilor private, instituțiilor de învățământ pentru a extinde programele de promovare a integrării și incluziunii, pentru a spori instruirea în limba engleză și pentru a oferi asistență persoanelor care pot deveni cetățeni americani.

Sursa foto: Joe Biden / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dar e absolut normal ca mai inainte de toate Old Joe sa se ingrijeasca de viitoarea masa de votanti ai Partidului Democrat !

    PS. Mahala va trebui sa fie aleasa viitorul Presedinte al SUA fara sa mai treaca prin emotiile prin care au trecut fostii candidati democrati !

    • Daca se pastreaza trendul preferintelor alegatorilor sudamericani, actualul presedinte aduce mai multi votanti pentru viitorul sau contracandidat 😅

  2. Prosperitatea depinde de inovatie, dezvoltare si progres.

  3. Daca un strain – pardon, non-cetatean – se angajeaza sa voteze cu Partidul neDemocratic pe viata, atunci primeste cetatenia SUA imediat dupa ce sare gardul cu Mexicul.

  4. Pentru prostalaii de mai sus care nu stiu ce inseamna sa iti parasesti casa si familia pe vremea comunismului si sa iti risti vuata sa ajungi in America pe uschite sa lucrezi la negru si sa tragi ani buni sa iti iei cetatenia, lot le e usor sa bata campii.Mai si ganditi ba flacai.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.