G4Media.ro

Biden spune că ar fi norocos dacă Trump i-ar fi contracandidat la…

Foto: Colaj / conturile oficiale Facebook

Biden spune că ar fi norocos dacă Trump i-ar fi contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024

Preşedintele american Joe Biden a declarat, joi, că s-ar considera foarte norocos dacă fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, ar candida împotriva sa pentru încă un mandat, la alegerile din 2024.

Potrivit Reuters, Biden a reacţionat astfel când a fost întrebat în legătură cu îngrijorările Europei că o persoană ca predecesorul său, “poate chiar însuşi predecesorul”, ar putea ajunge la conducerea ţării şi strica tot ce au făcut SUA şi NATO în privinţa agresiunii Rusiei în Ucraina.

“Alegerile următoare – aş fi foarte norocos ca acelaşi bărbat să candideze împotriva mea”, a spus Biden, care l-a învins pe Trump la alegerile din 2020.

Declaraţia a venit după un răspuns lung în care a explicat de ce a decis să candideze la preşedinţie în 2020.

Joe Biden, care a depus eforturi pentru refacerea relaţiilor cu aliaţii europeni şi din alte zone care s-au răcit în perioada administraţiei Trump, a precizat însă că mai este mult până la următoarele alegeri şi că el se concentrează pentru a se asigura că democraţii obţin rezultate bune la alegerile pentru congres din noiembrie.

“Însă nu este o întrebare lipsită de logică”, a afirmat el, mai ales în contextul asaltului de la Capitoliul din SUA, din 6 ianuarie 2021, comis de susţinătorii lui Trump. “Dacă am sta şi am vedea uşile Bundestagului doborâte şi poliţişti ucişi şi sute de oameni năvălind…”, a spus Biden. “Imaginaţi-vă că am văzut asta întâmplându-se în parlamentul britanic. Cum v-aţi simţi?”, a adăugat el.

Ca de obicei, Joe Biden nu a pronunţat numele lui Trump, referindu-se la el prin cuvintele “acel domn pe care l-aţi menţionat”.

Consilieri politici democraţi apropiaţi lui Biden exprimă de câteva luni acelaşi sentiment, ei văzându-l pe Trump ca un eventual contracandidat slab pentru Joe Biden.

Donald Trump nu şi-a anunţat candidatura pentru alegerile din 2024, dar a sugerat la mitingurile sale că ar intenţiona să candideze din nou.

sursa: News.ro, Foto: Colaj / conturile oficiale Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Să fim serioși, orice zi în viața pe care o apucă Biden este o minune. Omul este cu un picior în groapă, dacă își termină mandatul să zice mulțumesc.

  2. Dupa retragerea fastuoasa din afghanistan e bine ca mai esti la putere. Dupa putin o sa vina un rus la fel, dar dupa tine brandon sigur va veni un american mai bun.

  3. I-auz’, coana Europa e îngrijorată că vine Trump înapoi! Când v-a zis „bă, băgați bani în armată!” ați sărit de dos în sus, că lasă-ne, că ne facem Armata Europeana și că mai bine facem altceva cu banii. ‘ete că ați ajuns la vorba lui, nu numai că băgați bani, dar băgați chiar mai mult de ăia 2%.
    Când v-a zis „bă, luați, mă, gaz de la mine!” voi nu și nu, că nu ne trebuie. Ați ajuns să cumpărați gaz de la americani? Ați ajuns!
    Când v-a zis „nu construiți Nordstream 2, că ajungeți la mâna rușilor!”, voi ce ați făcut? Printre primele decrete semnate de Biden a fost și cel cu privire la ridicarea sancțiunilor împotriva firmelor constructoare. Ați ajuns să-l închideți singuri, dar tot voi sunteți îngrijorați că se întoarce Trump.
    Tot printre primele decrete semnate de Biden a fost și cel privitor la închiderea conductei de venea ea din Canada, cu țiței. Pac, pac, a semnat tataie și a evaporat 11.000 de locuri de muncă, a ridicat galonul de benzină la 6 dolărei și a ajuns de râsul curcilor, să se milogească de OPEC și de Venezuela să mărească producția.

    • Da. Dar acum nu mai au tweeturi răutăcioase de la casa alba scrise de “acel domn pe l-ați menționat”.

      Let’s go Brandon!

  4. Mai e mult pana departe… Maine-poimaine ne bat nuclearele la usa iar ei se gandesc la alegerile din 2024 😐

  5. in contextul actual fostul presedinte nu are sanse . razboiul va dua cel putin pina in 2024

  6. Let’go Brandon.