G4Media.ro

Biden dă vina pe războiul Rusiei în Ucraina pentru creșterea prețurilor la…

Sursa foto: Flickr / The White House

Biden dă vina pe războiul Rusiei în Ucraina pentru creșterea prețurilor la alimente pe plan mondial și promite să îi ajute pe fermierii americani

Preşedintele american Joe Biden a dat vina pe războiul Rusiei din Ucraina pentru recenta creştere a preţurilor la alimente pe plan mondial, cu prilejul unei vizite la o fermă din statul Illinois, unde a promis ajutor pentru agricultorii ţării, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Biden a subliniat că fermierii SUA sunt cei care i-au ajutat pe americani să treacă prin pandemia de COVID-19 şi acum prin criza ucraineană.

„Voi sunteţi coloana vertebrală a libertăţii”, a spus liderul de la Casa Albă, după un tur printr-o fermă de familie din comitatul Kankakee. „Chiar în aceste momente, America luptă pe două fronturi. Acasă, luptă cu inflaţia şi creşterea preţurilor. În străinătate, îi ajută pe ucraineni să-şi apere democraţia şi să-i hrănească pe cei lăsaţi flămânzi pe lume din cauza atrocităţilor ruse”, a declarat el.

Vizita lui Biden a avut loc în condiţiile în care Casa Albă se zbate să stăpânească inflaţia pe mai multe fronturi, din sectorul combustibililor la cel alimentar. Tot miercuri, administraţia sa a anunţat mai multe măsuri vizând să-i ajute pe fermierii americani să crească producţia şi să scadă preţul alimentelor, între care dublarea finanţării pentru producţia de îngrăşăminte pe plan intern şi sporirea ajutorului tehnic pentru instrumentele de management al nutrienţilor.

Joe Biden a declarat săptămâna aceasta combaterea inflaţiei ca fiind prioritatea nr. 1 a administraţiei sale, inflaţie care atacă nu doar puterea de cumpărare a consumatorilor, ci şi popularitatea şefului statului, în condiţiile în care se apropie alegerile parţiale de la jumătatea mandatului.

Denunţând „creşterea de preţuri a lui (Vladimir) Putin”, el i-a asigurat miercuri pe reporteri, în cursul vizitei la fermă, că administraţia sa „s-a străduit să facă să scadă costurile pentru agricultori şi preţurile pentru consumatori”.

În ce o priveşte, opoziţia republicană insistă că preţurile au început să crească mult înainte de războiul din Ucraina, notează AFP.

Sursa foto: Flickr / The White House

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Păi acum îi ajută? A devenit imparțial? Zicea că dă subvenții doar la colorați…. câtă ipocrizie…

    • Aaa ,și acum nu va mai convine, că le da și altora. Voiați sa le dea numai celor din grupul dvs, cum zicea la început.

    • Droggy, ce tragi pe nas? Lasă vrăjeala asta cu persoana a doua plural și pronumele de politețe din anii 1950 când vorbești cu anonimi pe net, nu sunt mătușta cu 50 de ani mai în vârstă. Dimpotrivă, zicea că dă subvenții covid doar minorităților, acum când a văzut în ce stadiu a ajuns economia și inflația, vede că nu se joacă, banii ăia oricum ar fi fost aruncați pentru niște aberații. Și apropo, razbelul din ucraina este doar cireașa de pe tort, pandemia se afla la rădăcina scumpirilor. Știam când s-au impus sancțiunile deja, dar asta este acum, nici nu am fi putut lăsa totul liber să ultra aglomerăm spitalele.

    • felicitari pt comentariu!

  2. Asa zice si Iohannis, numai rusii e de vina.
    Astia vorbesc la unison de parca s-ar fi inteles inainte.