G4Media.ro

Biden anunță că SUA ar putea reconecta cetățenii cubanezi la internet

sursa foto: captura

Biden anunță că SUA ar putea reconecta cetățenii cubanezi la internet

Preşedintele american Joe Biden a anunţat joi că Statele Unite verifică dacă dispun de ”capacităţile tehnologice” necesare pentru restabilirea internetului mobil în Cuba, întrerupt după manifestaţii istorice împotriva guvernului din insulă, relatează AFP, citat de Agerpres. ”Au întrerupt accesul la internet. Verificăm dacă avem capacităţile tehnologice pentru a restabili acest acces”, a declarat preşedintele american în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel.

La sfârşitul săptămânii trecute, cubanezii au ieşit pe străzile mai multor oraşe ale insulei, într-o mobilizare de o amploare fără precedent după revoluţia din 1959. Internetul mobil, care a fost un mare aliat al acestor manifestaţii, a fost întrerupt rapid, iar observatorul specializat Netblocks a raportat întreruperi în Cuba pe reţelele sociale importante şi pe platformele de comunicare, cum ar fi Whatsapp şi Facebook.

Luni, preşedintele american, Joe Biden, a îndemnat “regimul cubanez să îşi asculte poporul” şi “apelul vibrant al acestuia pentru libertate”.

”Aş fi gata să donez cantităţi semnificative de vaccinuri”

În același context, președintele american a susținut joi că ar fi dispus să doneze vaccinuri anti-Covid în Cuba, dacă ar avea siguranța că o organizație internațională le va și administra. ”Aş fi gata să donez cantităţi semnificative de vaccinuri dacă, de fapt, aş fi sigur că o organizaţie internaţională va administra aceste vaccinuri şi ar face acest lucru în aşa fel încât cetăţenii să aibă acces la aceste vaccinuri”, a menţionat preşedintele SUA. Cuba nu face parte din programul ONU Covax, notează AFP.

sursa foto: captura

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. de-abia ce ai conectat poporul afgan la scoala, nu te surmenezi?

  2. Face Biden Hot-spot, pass: josfidel