G4Media.ro

Biblioteca Naţională a României, închisă pentru public între 14 decembrie şi 11…

Sursa foto: Facebook\ Biblioteca Nationala

Biblioteca Naţională a României, închisă pentru public între 14 decembrie şi 11 ianuarie 2021

Biblioteca Naţională a României va fi închisă pentru public între 14 decembrie şi 11 ianuarie 2021 din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19 şi a necesităţii luării unor măsuri de igienizare.

„Pe fondul creşterii constante a numărului de persoane infectate cu COVID-19, se impune luarea unor măsuri suplimentare de igienizare a tuturor spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Naţională a României. Totodată, efectuarea unor reparaţii curente în zona spaţiilor libere pentru lectură este programată pentru perioada imediat următoare. Pentru efectuarea tuturor acestora, între 14 decembrie 2020 şi 11 ianuarie 2021, Biblioteca Naţională a României va fi închisă pentru public”, informează, vineri, reprezentanţii Bibliotecii într-o postare pe Facebook.

În această perioadă, toate evenimentele culturale sau profesionale vor avea loc exclusiv în mediul virtual, iar activităţile Centrului Naţional ISBN-ISSN.CIP se vor desfăşura fără întrerupere, de asemenea, în mediul online.

Activitatea de depunere a publicaţiilor cu titlu de depozit legal va continua, însă instituţia recomandă editorilor ca depunerea publicaţiilor să se realizeze prin Poşta Română sau prin intermediul firmelor de curierat.

„Deoarece sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi a vizitatorilor Bibliotecii este prima noastră prioritate, monitorizăm continuu informaţiile oficiale, astfel încât să răspundem rapid pe măsură ce condiţiile se vor schimba. Informaţii despre restricţii sau ridicarea acestora vor fi publicate atât pe website-ul Bibliotecii, cât şi pe pagina de Facebook. Vă invităm să accesaţi în continuare resursele online disponibile în biblioteca digitală şi Catalogul On-line. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă dorim sărbători liniştite!”, mai informează BnR.

Sursa foto: Facebook\ Biblioteca Nationala

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. de parca si mergea multa lume la biblioteca :))

    • Unul din motivele pentru care oamenii nu merg la biblioteca nationala este programul de lucru: biblioteca este inchisa sambata, duminica, iar de luni pana vineri se inchidea pe la ora 16. Cred ca doar de vreo 3 saptamani s-a prelungit programul. Sa investesti sute de milioane intr-o institutie de cultura pe care s-o tii mai mult inchisa, iata o performanta unica.

  2. Starea bibliotecilor din România n-a interesat electoral şi e greu de crezut că se află în programele partidelor.

  3. Am intrat ieri pe la prinz la permise auto, in Pipera, mama ce era acolo, manifestatie. Sute de persoane lnghesuite la etajul unu (si nici la parter nu era foarte putina lume).
    Dar, probabil, la biblioteca era si mai mare puhoiul.

  4. Sunt filiale din Biblioteca Metropolitana care nu au mai deschis din martie, pur si simplu, deși au un catalog electronic la dispoziție si s-ar putea face rezervări de cărți și, apoi, programări când te duci să le ridici.
    Cine a apucat cu cărți din februarie, nu poate să restituie.
    E o nebunie, iar oamenii ăia iau salarii si nu fac nimic de 10 luni.
    Iar la Biblioteca Națională, sălile de lectură au fost închise foarte mult timp(de fapt, nu sunt sigur că s-au redeschis vreun pic), aveai voie doar să lucrezi la mesele din holuri. Desi, si aici, ar fi putut rămâne deschisă sala mare de lectură, cu minim de reorganizare.

  5. Din mai pana in noiembrie, Biblioteca a fost deschisa pentru public de luni până vineri între orele 8:00-20:00, iar sambătă între orele 9:00-18:00. Abia din noiembrie au închis sambătă. În plus în septembrie și octombrie au avut Și sălile de lectură deschise. Haideți să nu fim cârcotași și să recunoaștem că pe toată perioada stării de alertă Biblioteca Națională a fost singura bibliotecă deschisă din București În care puteam veni să studiem în spațiile libere. Si, de și mulți au senzația că bibliotecile nu reprezintă centrul de interes al tinerilor, aproape de fiecare dată când am fost, locurile pentru public din spațiile de lectură erau ocupate.