G4Media.ro

Berlinul salută eliberarea primilor ostatici de către Hamas / Și Macron spune…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Berlinul salută eliberarea primilor ostatici de către Hamas / Și Macron spune că e hotărât să obţină eliberarea ostaticilor francezi

Germania salută eliberarea vineri a primilor ostatici de către Hamas, între care se află patru germano-israelieni, iar preşedintele francez Emmanuel Macron îşi exprimă vineri seara ”hotărârea” să obţină eliberarea ostaticilor francezi, relatează AFP potrivit news.ro

Emmanuel Macron a salutat vineri eliberarea primilor ostatici de cătra Hamas şi dă asigurări familiilor francezilor reţinuţi cu privire la ”hotărârea” sa de a le obţine eliberarea, în contextul în care niciun francez nu figurează în primul grup eliberat în cadrul acordului Israelului cu Hamasul.

”Salut eliberarea unui prim grup de ostatici (…). Mă gândesc în special la ostaticii fracezi şi la familiile lor. Ei pot conta pe hotărârea noastră”, scrie Macron pe platforma X.

”Rămânem mobilizaţi alături de mediatori pentru a obţine eliberarea tuturor” ostaticilor, anunţă el.

Franţa a salutat vineri eliberarea unui prim grup de 24 de ostatici de către Hamas şi intrarea în vigoare a unui armistiţiu în Fâşia Gaza, în cadrul unui acord între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană.

Parisul rămâne mobilizat în vederea eliberării ostaticilor francezi în cadrul acordului în curs de implementare”, a ”tuturor compatrioţilor noştri (care este) o prioritate absolută pentru Franţa şi pentru obţinerea căreia acţionăm neîncetat”, subliniază într-un comunicat Ministerul francez de Externe.

Ministerul francez salută ”eforturile de mediere ale Qatarului, Egiptului şi Statelor Unite, dar şi ale CICR, care au permis obţinerea acestui acord”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...