G4Media.ro

Berlin: Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, internat…

Photo by Odd ANDERSEN / AFP

Berlin: Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, internat la psihiatrie / Indicii de schizofrenie de tip paranoid

Un tribunal german a dispus joi internarea într-un centru de îngrijire psihiatrică a șoferului în vârstă de 29 de ani care a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, miercuri, la Berlin, omorând o femeie și rănind 32 de persoane, potrivit Le Figaro.

„Există numeroase elemente care indică o schizofrenie de tip paranoid” în cazul acestui cetățean german de origine armeană, a declarat Sebastian Büchner, purtătorul de cuvânt al procuraturii, excluzând orice motivație teroristă. „Există indicii că suspectul suferă de o deficiență psihică, care este cauza actului său de ieri (miercuri)”, a mai spus el, excluzând totodată un accident de mașină. „Medicamente au fost găsite în timpul unei percheziții”.

Bărbatul a intrat cu un autoturism Renault într-un grup de 24 de elevi din regiunea Hessen, care se aflau într-o excursie școlară în capitala germană, omorând-o pe profesoara care îi însoțea. Cel de-al doilea profesor se află „între viață și moarte”, a precizat purtătorul de cuvânt, în timp ce alte șapte persoane sunt grav rănite. Șoferul și-a terminat cursa în vitrina unui magazin de parfumuri.

Evenimentele au avut loc în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate străzi turistice și comerciale din Berlin și la o aruncătură de băț de piața unde a avut loc un atac islamist sângeros în decembrie 2016. Bărbatul a fost prins de trecători și arestat de poliție. În momentul incidentului, dimineața, zona din apropierea grădinii zoologice din vestul capitalei era foarte aglomerată.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter