G4Media.ro

Belgia investighează dacă armele ei au fost folosite în Rusia, anunţă prim-ministrul…

Sursa foto: Alexander de Croo

Belgia investighează dacă armele ei au fost folosite în Rusia, anunţă prim-ministrul De Croo

Belgia va cere Ucrainei lămuriri cu privire la informaţiile potrivit cărora puşti fabricate în Belgia au fost folosit de forţe pro-ucrainene pentru a lupta împotriva trupelor ruse în interiorul graniţei de vest a Rusiei, a anunţat luni prim-ministrul belgian Alexander De Croo, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

The Washington Post a relatat sâmbătă că combatanţii anti-Kremlin care au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea rusă Belgorod luna trecută au folosit vehicule tactice date iniţial Ucrainei de Statele Unite şi Polonia şi aveau puşti fabricate în Belgia şi Republica Cehă.

„Ministerul nostru al apărării şi agenţiile sale de informaţii au început o anchetă şi cer informaţii pentru a determina exact ce s-a întâmplat”, a declarat De Croo la postul belgian Radio 1.

„Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiţia ca ele să fie utilizate pe teritoriul ucrainean cu scopul de a apăra acel teritoriu. Şi avem controale stricte stabilite pentru a vedea că acesta este cazul”, a notat el.

De Croo a refuzat să comenteze posibilele consecinţe în cazul în care informaţiile sunt confirmate.

„Nu trebuie să ne depăşim aici”, a spus prim-ministrul. „Dar analizăm situaţia şi vom lua acest lucru foarte în serios”, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...