G4Media.ro

BEC a publicat decizia prin care respinge protocolul de constituire a ”Alianţei…

BEC a publicat decizia prin care respinge protocolul de constituire a ”Alianţei electorale 2020 USR PLUS”: Cererea a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai celor două partide

Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”, motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

În şedinţa de joi, BEC a analizat cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) cu denumirea „Alianţa 2020 USR PLUS”, formulată de USR reprezentat de Dan Barna şi de PLUS reprezentat de Dacian Cioloş, înregistrată pe 3 martie, şi a constatat că, potrivit menţiunilor înscrise în poziţia nr. 125 din Registrul partidelor politice, preşedinte al USR este Nicuşor Dan, acesta fiind cel în drept să reprezinte USR, iar cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale a fost formulată de Dan Barna, care nu are calitatea de reprezentant al USR, se precizează pe site-ul BEC.

În cazul PLUS, Biroul Electoral Central susţine că, potrivit menţiunilor înscrise la poziţia 181 din Registrul partidelor politice, preşedinte este Raluca Daneş, aceasta fiind cea în drept să reprezinte partidul, iar cererea de admitere a protocolului de constituire a alianţei electorale a fost formulată de Dacian Cioloş, care nu are calitatea de reprezentant al PLUS.

BEC a decis respingerea protocolului de constituire a alianţei electorale precizând că există drept de contestaţie de către semnatarii protocolului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la data afişării.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat deja că va ataca la ÎCCJ decizia Biroului Electoral Central de joi, pe care a calificat-o drept „abuzivă şi nedemocratică”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Și habarnistii ăștia doi nu au avut avocați care sa le spună : ba copilasi, sunteti in afara legii? Caci are vice.com istoria completă, cercetati acolo…

  • Daca erau baieti salon cu MUCUSOR, acesta putea sa ii dea o procura lui BIRNA bacsi, dar pt l-au „decartat” ca pe o tava de la MacDonald’s, amu’ trebe sa se lupte prin salile de tribunal.

   In cazul lui sholosh, la fel o procura data de CD / AG / CC al + / – pt monseur, ii era suficienta.

   Si voi „dragi” # kondensatori, vreti ca astia doi sa lupte pt propasirea ROMANIEI ?!

   Doamne feri !

 2. Atunci sa o depuna reprezentantii din registre. N-o fi asa de greu!

 3. Băi, da cate legi exista? Alianta aia nu trebuia inregistrata la Tribunal?

 4. La acest nivel asemenea greșeli puerile sunt greu de explicat… Nu sunt jurist dar logica mă face să cred că BEC are dreptate…!

  • Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă.

 5. Trec alegerile pana termina Ciolos procesele si tot pe mana PSD-ului ramanem.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.