G4Media.ro

Beatrice Mahler: Spitalele trebuie să primească mai mulți bani pentru hrana pacienților…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Beatrice Mahler: Spitalele trebuie să primească mai mulți bani pentru hrana pacienților cu COVID-19. Un pacient are 10 lei pentru 3 mese

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, afirmă că ”trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor”, subliniind că, în prezent, ”un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun”.

  • ”Am văzut în spaţiul public diverse discuţii despre câţi bani sunt alocaţi pentru alocaţia de hrană a fiecarui bolnav. Consider că şi la noi la Institutul ‘Marius Nasta’, costurile celor trei mese zilnice sunt, din păcate, extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienţilor. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are şi diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, afirmă Beatrice Mahler, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta subliniază că, din perspectiva sa, la unitatea medicală pe care o conduce alocaţia pentru hrana zilnică este „mult sub nevoia reală” a pacienţilor.

  • „La Institutul ‘Marius Nasta’ avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură pe care am modernizat-o, şi măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocaţi. Deşi la ‘Marius Nasta’ suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, da, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai!”, adaugă Mahler.

Managerul de la „Marius Nasta” subliniază că „trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor”.

„Iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât şi cantitatea să fie în acord cu nevoia pacientului”, conchide dr. Beatrice Mahler.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Si daca nu sunt folosiți nici cei 10 lei?

  2. Am vazut si eu aceste meniuri de 10-15-16 lei. Nici unui caine nu i-as da asa ceva de mancare.

  3. „specialii” din tarisoara asta maninca in cantinele lor speciale 3 zile la rind fripturi, caviar si sampanie de banii astia.

  4. Nu la lucovidista asta mor pacienții arși ca șobolanii?

    • Hai Mai lasa ne diversionistule…apari peste tot cu comentariile tale de 2 bani…creier spălat sau plătit sa posteze numai aberații.

    • Asa se numesc acum cei care pun intrebari incomode ? Diversionisti ? Mahler asta e o curva insetata debani si publicitate.
      Da se moare ars ca sobolanul in spitalele noastre.
      Cat despre foamea de bani a duamnei…doar pacientii covid tre sa manance mai bine? Pentru restul e suficienta mancarea ? Sau mai vrea ea sa sifoneze niste bani ? 🤮

  5. Cam târziu cu constatarea.
    Maine vom mai descoperi și alte nevoi nesatisfacute:
    Lipsa medicamente, seringi la care se blochează pistonul cu ace gata înfundate, perfuzoare care nu curg sau care curg cu viteza prea mare, robineți de oxigen care scăpa, bisturie electrice care te electrocuteaza. Mai vreți?
    Și toate astea pentru ca o mana de teroriști negationisti protestează un piața.

  6. Dar cu 3 RON, nu este suficient. Domnul Câțu care este un excelent finanțist, poate să ia o asemenea decizie. Bineînțeles că și ceilalți bolnavii trebuie să beneficieze de aceleași sume pentru hrană. Previne obezitatea.

  7. Se fura mult doamna.

    • 10 RON sunt insuficienți, orice ați spune.

    • Asta se poate combate daca serviciul se externalizeaza . Bucataria nu are ce cauta in spital .

  8. Oare de cati bani dispune un detinut pentru masa ? Eu cred ca de mult mai multi si asta e inadmisibil si trebuie sa se schimbe rapid, nu numai in sensul maririi sumelor pentru pacientii din spitale, dar si in sensul scaderii substantiale a sumelor alocate detinutilor .

  9. Păi de unde atâția bani? Prioritatea e să le asigurăm pușcăriașilor condiții cât mai bune, altfel am dat de dracu’. În spitale scapă cine poate.
    Apropos, că tot veni vorba de cazarea deținuților. Privarea de libertate nu e și privare de munca pe care orice individ trebuie s-o presteze ca să-și câștige existența ci, printre altele, o măsură prin care societatea se auto-protejează de acțiunile anti-sociale ale infractorilor. Prin privare de libertate se îngrădește doar potențialul comportament dăunător al infractorului. În rest, fiecare e liber să muncească sau nu ca să-și asigure existența. Mai pe scurt, hai să terminăm cu remunerarea și/sau reducerea pedepsei pentru munca deținutului, în condițiile în care orice alt cetățean o face oricum pentru propria subzistență.

  10. Precedentul acesta,ca si multe altele,care incalca drepturile omului ,cu „binecuvantarea”CCR,se inlatura foarte greu.Este nevoie de educatie si foarte multi bani.Trebuie sa vedem mai bine atributiile institutiilor statului.Nu de alta, dar Curtea Constitutionala da decizii care structureaza,in mod inadmisibil,bugetul statului,avand puteri mai mari decat guvernul,de prea multe ori.

  11. A descoperit asta dupa un an? Pana acum isi imparteau “eroii din linia intai” mancarea cu bolnavii, sau cum?