G4Media.ro

BBC a anunţat a treia parte a documentarului despre Greta Thunberg /…

BBC a anunţat a treia parte a documentarului despre Greta Thunberg / Activista va merge în mai multe locuri din lume unde impactul schimbărilor climatice este accelerat, inclusiv la minele de cărbune din Europa

BBC a anunţat detaliile celei de-a treia părţi a documentarului despre Greta Thunberg, care o are în centru pe activista de mediu în timpul campaniilor sale în lume, scrie NME, citată de News.ro

„Greta Thunberg: A Year To Change The World” va fi difuzat de BBC One anul acesta. Filmul urmăreşte activitatea lui Thunberg care încearcă să determine oamenii să conştientizeze schimbările climatice şi necesitatea de a reduce drastic emisiile de carbon.

De-a lungul părţii a treia a documentarului, tânără în vârstă de 18 ani va merge în mai multe locuri din lume unde impactul schimbărilor climatice este accelerat – inclusiv la minele de cărbune din Europa şi prima linie a industriei petroliere din Canada.

Filmat în coproducţie cu CBS, din 2019, pe când Greta Thunberg, 16 ani, a făcut o pauză de la şcoală pentru a răspândi mesajul său în lume, care a inclus şi discursul ei adresat liderilor lumii la Forumul Economic de la Davos.

În timp ce Greta a fost forţată să renunţe la călătoriile internaţionale în 2020 din cauza pandemiei, camera continuă să o urmărească, acasă, în Suedia.

O dată de lansare va fi confirmată în curând.

La începutul anului, Thunberg a vorbit despre faptul că este vizată de liderii lumii pentru că face campanie despre criza climatică.

De la prima sa grevă şcolară din Suedia în 2015, adolescenta a fost subiectul atacurilor verbale venite din partea lui Donald Trump, Vladimir Putin şi Jair Bolsonaro.

Într-un interviu pentru The Times, Thunberg a spus că atacurile politicienilor sunt o tactică de diversiune: „Din moment ce oamenii sunt atât de disperaţi să nu vorbească cu orice preţ despre criza climatică, vor încerca să facă orice pentru a distrage atenţia”, a explicat ea.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Sa intelegem ca datorita (pt ea e sigur „din cauza”) pandemiei Greta Trompeta a reluat cursurile scolare ?

  PS. Eu totusi, in lipsa unei confirmari, nu as baga mana in foc ca s-a intors la scoala ! :)))

  • Tu ai fost pe la institutia amintita? Nu prea se vede. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Ok.Oprim consumul de gaz, petrol si carbune, ne oprim din taiat copaci si incetam sa mai producem fertilizant sintetic. Si am rezolvat problema poluarii si a incalzirii globale. Si dupa facem ce? Are vreo solutie Greta asta? Din ce hranim, transportam, incalzim 7 miliarde de oameni?

   Sa o anunte cineva ca, din pacate, momentan energia regenerabila nu poate sa inlocuiasca sursele traditionale de energie. Se lucreaza la eficientizare, dar momentan nu am ajuns acolo unde vrem sa fim.

   E usor sa critici si mai greu sa oferi solutii. Sa ne intoarcem in epoca pre industriala nu e solutia. Daca vrea sa fie utila Greta asta, mai bine ar cere mai multi bani pt cercetare.

 2. In China e cea mai mare poluare din lume. Sper sa nu ocoleasca China.

 3. Greta bioenergeta e cumva in vacanta de pleaca iar hai-hui prin lume ?

 4. Lăsați clima să se încălzească poate vor avea și bucureștenii mai mult de 19 grade în apartamente că plicușor ban nu mai vrea să și onoreze promisiunea din campania electorală

 5. Fetita asta e atat de penibila ca ar putea fi calul troian al industriei extractive. Cred ca aduce grave deservicii ecologismului..