G4Media.ro

Băsescu, despre coronavirus: Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în…

Băsescu, despre coronavirus: Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni / Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă / Nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu are niciun dubiu cu privire la faptul că în România vor exista cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, catalogând riscul de extindere a virusului în ţara noastră drept unul „aproape total”. El susţine că „nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul”, transmite News.ro.

„Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni. Obligaţia mea, ca stat, este să protejez cât mai mulţi cetăţeni cu putinţă. (…) Că vom avea boala, nu există dubii. (…) Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la Realitatea Plus.

El a precizat că nu crede în comitetele interministeriale „pentru că nefiind pregătiţi nu au ce face decât să spună vorbe”.

„Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a spus Băsescu.

El a mai spus că dacă ar fi şef al statului ar pregăti în fiecare judeţ spaţii în una sau două şcoli ca locuri în care să fie introduşi în carantină cei care ajung în România din zonele infectate. Băsescu a explicat că este nevoie de clădiri „curate” în care să fie cazaţi cei care vin afara ţării, din zonele cu risc de contractare a virusului.

Băsescu a afirmat că nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul.

Fostul şef al statului susţine că ar fi trebuit convocat de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a lua măsurile necesare.

El a afirmt că este nevoie de „restricţii majore” pentru diminuarea „la maxim a impactului acestui virus în România”.

„Carantina este un act de agresiune controlată a statului asupra cetăţenilor, dar în favoarea cetăţenilor. Nu este o agresiune cu rea voinţă, este o restricţie impusă pentru binele lor”, a mai spus Băsescu, explicând că a trăit momente de carantină atunci când era comandant de navă.

sursa foto: aradon.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. În India cum o fi mă Băse paranimalule

  2. „Românii trebuie să se apere singuri de data asta”

    Păi cei de la Colectiv cum s-au apărat? Nu tot singuri?! Fata de la Caracal cum s-a apărat? Nu tot singură?! Cu gripa porcină a fost la fel; mereu am fost și vom fi singuri.

  3. Propun ca batranul lup de mare sa predea lectii de baut whiskey. Se pare ca decoctul de plosnite are efecte curative. De la o sticla de Chivas Regal de 12 ani vechime, in colo, covid-19 se sinucide. Nu rezista la aburii de plosnita.
    La mica lui pensie, un ajutor financiar nu i-ar strica. Mai poate si el sa cumpere ceva la nepotei.

  4. Mama Omida a zis. Din nou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.