G4Media.ro

Bărbatul care a ucis opt oameni în saloane de cosmetică din Atlanta,…

Bărbatul care a ucis opt oameni în saloane de cosmetică din Atlanta, condamnat pe viață pentru o parte din crime

Un bărbat din statul american Georgia acuzat că a ucis opt oameni în trei saloane de cosmetică din apropiere de Atlanta, în martie, a pledat „vinovat” marţi la patru acuzaţii de omucidere şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, informează dpa, citată de Agerpres.

Robert Aaron Long, care are 22 de ani, a ajuns la un acord cu procurorii comitatului Cherokee din Georgia pentru a evita pedeapsa capitală în legătură cu patru dintre crimele din 16 martie, pentru care a primit „doar” patru pedepse consecutive de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării, plus încă 35 de ani.

Tânărul ar putea fi însă condamnat la moarte în legătură cu celelalte crime.

Procuroarea districtuală Shannon Wallace a notat că Long a fost motivat de o „dependenţă de sex” – termen nerecunoscut oficial ca afecţiune medicală – şi nu de ură faţă de comunitatea asiatică, şase dintre victimele sale fiind femei de origine asiatică. „Nu a fost niciun fel de crimă motivată de ură”, a conchis Wallace, amintind că la 16 martie bărbatul a intrat în salonul de masaj asiatic Young din Woodstock şi a deschis focul asupra „tuturor şi oricăror persoane pe care le-a văzut”.

Long urmează să compară luna viitoare la tribunalul din comitatul Fulton, unde este acuzat că a ucis alte patru femei în două saloane, iar procuroarea districtuală Fani Willis a afirmat că va cere pedeapsa capitală pentru ceea ce consideră a fi crime motivate de ură. Potrivit lui Willis, Long, care este alb, şi-a ales victimele în funcţie de „rasa reală sau percepută, origine naţională, sex şi gen”.

sursa foto: Facebook/ Washington Metropolitan Police Dept.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa-l trimita la noi sa ispaseasca pedeapsa. Peste doi ani poate fi liber. Scrie o carte si matura gunoiul din curtea penitenciarului… La noi cei care fura si sunt peste 60 de ani, nu stau la puscarie pentru ca au artrita si, cum sa incarcerezi un batran? Trai nineaca .