G4Media.ro

Barack Obama, vizită în Downing Street pentru o întâlnire cu premierul britanic…

sursa foto: captura video

Barack Obama, vizită în Downing Street pentru o întâlnire cu premierul britanic la reședința sa oficială

Barack Obama a vizitat Downing Street pentru o întâlnire surpriză la Numărul 10 cu premierul britanic Rishi Sunak, relatează independent.co.uk

Fostul președinte american( între 2009 și 2017) a salutat reporterii înainte de a intra în reședința prim-ministrului pentru o întâlnire privată neanunțată în prealabil.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a transmis că vizita a fost o „vizită informală de curtoazie” în cadrul periplului efectuat de fostul președinte american la Londra: „Echipa președintelui Obama a luat legătura și, evident, primul ministru a fost foarte fericit să se întâlnească cu el și să discute despre activitatea Fundației Obama”.

Obama a părăsit Numărul 10 după aproximativ o oră de la întâlnirea cu Sunak.

Fostul președinte american a răspuns la întrebările presei, iar apoi s-a urcat într-o mașină Range Rover împreună cu Jane D Hartley, ambasadorul SUA în Marea Britanie, imediat după ora 16.00.

Fundația Barack Obama este o organizație nonprofit axată pe mobilitatea socială, înființată de fostul președinte american în 2014.

Ultima dată când Obama a vizitat Downing Street a fost în urmă cu opt ani, în 2016. El s-a întâlnit atunci cu fostul premier David Cameron, pentru discuții înainte de votul pentru Brexit. Obama avertiza că Regatul Unit va fi la „coada cozii” pentru acordurile comerciale cu SUA dacă va părăsi Uniunea Europeană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...