G4Media.ro

Bănescu: Fiecare unitate de cult trebuie să aibă aviz ISU / ”Măsurile…

captura facebook

Bănescu: Fiecare unitate de cult trebuie să aibă aviz ISU / ”Măsurile de protecţie sunt subînţelese şi arhicunoscute”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a afirmat, joi, că unităţile de cult trebuie să aibă aviz de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru securitate în caz de incendiu, dar a atras atenţia că importantă rămâne respectarea „strictă” a măsurilor de protecţie.

„Fiecare unitate de cult trebuie să aibă aviz sau autorizare pentru securitate în caz de incendiu de la ISU. Măsurile de protecţie sunt subînţelese şi arhicunoscute. Importantă este respectarea lor strictă, precum şi sancţionarea nerespectării lor”, a declarat Bănescu, pentru Agerpres, în contextul incendiului produs săptămâna trecută la Arhiepiscopia Tomisului din Constanţa.

Un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, clădire de patrimoniu al cărei acoperiş a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. Nu s-au înregistrat victime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bisericile nu sunt proprietatea preoților sau a instituției numita BOR. Bisericile sunt proprietatea comunităților locale ( sate,comune,orașe), astfel ele tb.sa se supună legilor țării. Subantelegem de la d ta d le Purtător de cuvânt că le sugerați instituțiilor abilitate ce sa facă: Parchet, Poliție, ISU. Legea e pt.toti inclusiv pt.BOR. Nu suntem Republica Ortodoxă,Islamica, Catolică. ISU nu are cum da aviz pt.usi care se deschid spre interior,lumânări aprinse,folie și covoare pe jos,instalație electrică ” coapta” veche de 50 de ani,etc…Constatăm de fiecare dată că vorbele d tale izvorăsc cumva dintr un teren de ipocrizie și fariseism.