G4Media.ro

Liderii bandei de motocicliști Hell’s Angels, implicați în spălare de bani prin…

Liderii bandei de motocicliști Hell’s Angels, implicați în spălare de bani prin tranzacții cu iahturi și automobile de lux în criptomonede. Agenți infiltrați au expus infracțiunile

Membrii grupării de motociliști Hell’s Angels care făceau trafic de cocaină către Noua Zeelandă, depistaţi săptămâna trecută pe teritoriul României, erau implicaţi şi în infracţiuni de spălare de bani, a anunțat sâmbătă reprezentantul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) din cadrul IGPR, comisar-şef Sergiu Popescu, citat de Agerpres.

Aceștia sunt acuzați de autorități că achiziţionau obiecte de lux (iahturi, automobile de lux, ceasuri) pe care le transferau de pe un continent pe altul şi foloseau pentru transferurile ilegale de bani şi criptomonede.

Miercuri, poliția și DIICOT, alături de reprezentanții autorităților din SUA și alte state, au depistat în România membrii unei grupări infracţionale implicaţi în trafic internaţional de droguri de mare risc, spălare de bani şi comandarea unui omor, printre care şi doi membri ai grupării Hell’s Angels din Noua Zeelandă.

Marius Lazăr, liderul clubului de motocicliști Hells Angels București, și neo-zeelandezii Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc au fost arestați de judecătorii Curții de Apel București în cadrul dosarului de trafic de droguri și instigare la omor instrumentat de DEA și DIICOT, potrivit portalului CAB.

În plus, cei 2 neo-zeelandezi și românul au fost propuși pentru extrădare în SUA, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor. Extrădarea celor 3 se va judeca în decembrie.

Drogurile traficate de gruparea de motociclisti Hells Angels proveneau din Mexic si urmau sa ajunga in Noua Zeelanda.In Romania era facuta doar plata drogurilor. De altfel, liderul clubului din Romania, Marius Lazar, a fost prins asupra lui cu 50.000 de euro si actele de proprietate pentru 2 imobile. Romanul si doi neo-zeelandezi au fost arestati si vor fi extradati in SUA. Investigatia DEA si DIICOT a durat 9 luni si a presupus infiltrarea unor agenti sub acoperire in banda de motociclisti.

Cei 3 au fost prinși miercuri la București în urma unei acțiuni comune DEA (Drugs Enforcement Agency – Agenția de combatere a drogurilor din SUA) și DIICOT, la care au luat parte U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations, doi procurori din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Poliția Română și ANABI.

Acuzațiile sunt de trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat. (Foto: Facebook / HAMC București)

  • Citește și:

Liderul grupării Hells Angels București și doi neo-zeelandezi, arestați și propuși pentru extrădare în SUA în dosarul de trafic de droguri și instigare la omor instrumentat de DEA și DIICOT

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce mă irită foarte tare este faptul că pe toți peștii ăștia cocalari, pe intelectualii cu turnulețe, statul nu știe să îi prindă

    • NARCOS ROMANIA!!!!! :DDD

    • Cioară la cioara nu-și scoate ochii.Ciorile respective, indiferent de care parte a justiției se află au mare afinitate pentru chestii lucitoare și se cunosc bine reciporc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.