G4Media.ro

Băncile din China au aprobat credite de 28 miliarde de dolari pentru…

sursa foto: Pixabay

Băncile din China au aprobat credite de 28 miliarde de dolari pentru piaţa imobiliară care se confruntă cu dificultăţi

Ministerul Locuinţelor din China a anunţat vineri că au fost aprobate credite bancare de peste 200 miliarde de yuani (28 miliarde de dolari) pentru proiecte imobiliare, cel mai recent indiciu că băncile ţin cont de eforturile autorităţilor de a sprijini piaţa imobiliară care se confruntă cu dificultăţi, transmite Bloomberg, transmite Agerpres.

Băncile comerciale au aprobat această sumă până la 28 februarie, a informat Ministerul Locuinţelor.

Este un avans semnificativ faţă de suma de aproximativ 29 miliarde de yuani aprobată până la 20 februarie. Acum sunt incluse aproximativ 6.000 de proiecte imobiliare în aşa numita listă albă, care le face eligibile pentru schema de sprijin imobiliar.

Autorităţile de la Beijing au sporit presiunile asupra băncilor pentru a majora creditele imobiliare prin lista albă, în condiţiile în care dezvoltatorii sunt afectaţi de o îndelungată criză a datoriilor, ceea ce îngreunează finalizarea proiectelor.

În februarie, valoarea vânzărilor de noi locuinţe de la principalele 100 de firme imobiliare a scăzut cu 60%, comparativ cu perioada similară din 2023, după un declin de 34,2% în ianuarie, arată datele China Real Estate Information Corp.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...