G4Media.ro

Banca Centrală a Rusiei recomandă Guvernului de la Moscova să ordone companiilor…

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP - Banca Centrală a Rusiei

Banca Centrală a Rusiei recomandă Guvernului de la Moscova să ordone companiilor de stat să îşi transfere rezervele valutare din ţările „neprietenoase”

Banca Centrală a Rusiei a recomandat joi Guvernului de la Moscova să ordone companiilor de stat să îşi transfere rezervele valutare din ţările „neprietenoase”, care au impus sancţiuni Moscovei, spre ţările care nu au impus astfel de sancţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres.

De asemenea, Banca Rusiei a anunţat că va introduce noi măsuri destinate să reducă operaţiunile în dolari şi euro ale băncilor comerciale, accelerând un fenomen de de-dolarizare prin care oficialii speră că vor putea proteja economia rusească şi cetăţenii de unele restricţii internaţionale.

Occidentul a impus sancţiuni fără precedent sectorului bancar rusesc, ca răspuns la invadarea Ucrainei, blocând accesul marilor bănci ruseşti la sistemul global de plăţi SWIFT şi limitând capacitatea lor de a opera cu valută. În replică, Moscova consideră ‘neprietenoase’ toate statele care i-au impus sancţiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA şi toate statele membre ale Uniunii Europene.

„Se recomandă organizaţiilor non-financiare să îşi transfere fondurile în valută acumulate în ţările „neprietenoase” spre alte ţări”, susţine Banca Rusiei într-un raport privind piaţa financiară.

Anterior, Banca centrală a Rusiei a ordonat unor companii să nu mai publice bilanţuri financiare. Joi, instituţia a revenit şi a apreciat că este important să fie reluată publicarea situaţiilor financiare, reducând în paralel riscurile sancţiunilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Tot dolareii sunt mai buni ca rablele 🤣 Sau ma rog, rublele 🤣

  2. Marea „civilizație” rusă întotdeauna a fost o ruină, iar astăzi este o cocină ortodoxo-comunistă.

  3. Occidentul asta nasol dar toti fug in vacante si isi trimit copii la scoli.

  4. Da, scoateti dolarii si euro din elvetia, schimbati-i in bolivari venezueleni si faceti depozit in Cuba.

  5. Pai da, sa nu mai publice bilanturile financiare ale companiilor. Care oricum erau masluite.
    Au mai rezolvat o problema economica. :))