G4Media.ro

Baldur’s Gate 3, cel mai bun joc video al anului la Game…

Captura YouTube

Baldur’s Gate 3, cel mai bun joc video al anului la Game Awards 2023

„Baldur’s Gate 3”, conceput de studioul belgian Larian Studio și inspirat de Dungeons and Dragons, a fost desemnat „Jocul video al anului” în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor care a avut loc joi seară la Los Angeles, scrie Le Figaro.

Plasat într-un tărâm fantastic cu vrăjitori, elfi, barbari și alte personaje, este cea mai recentă creație a studiourilor Larian. „Echipa de la Larian a pus suflet și inimă în acest joc timp de șase ani, uneori în circumstanțe foarte dificile”, a declarat fondatorul și directorul studioului, Swen Vincke, la primirea premiului.

Vincke a venit îmbrăcat în armură, la fel ca un personaj din jocul care a cucerit milioane de fani de la lansarea sa la începutul lunii august. Printre ceilalți pretendenți la titlu la Game Awards 2023 s-a numărat și jocul de survival horror „Alan Wake 2”, care a obținut premiile de top pentru regie și poveste. Jocul, dezvoltat de Remedy Entertainment și publicat de Epic Games, se concentrează pe un autor de best-seller care încearcă să scape dintr-o dimensiune alternativă. La ceremonie au participat celebrități, printre care Matthew McConaughey și Timothee Chalamet.




“Absolut terifiant”

Hideo Kojima, simbolul japonez al jocurilor video, a oferit o avanpremieră a unui joc „OD” pe care îl realizează în colaborare cu actorul și regizorul Jordan Peele. Kojima a declarat pe scenă că lucrează cu studiourile Xbox Game Studios de la Microsoft și cu echipa de cloud computing a acesteia pentru a face din „OD” ceva deosebit de imersiv.

„Este un joc, să nu mă înțelegeți greșit, dar în același timp un film, o nouă formă de media”, a spus Kojima. Jordan Peele, care a regizat filmele „Nope”, „Us” și „Get Out”, a descris ceea ce Kojima a creat ca fiind complet imersiv și absolut terifiant.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...