G4Media.ro

Badantele pot fi concediate dacă nu se vaccinează. Din 6 august intră…

Badantele pot fi concediate dacă nu se vaccinează. Din 6 august intră în vigoare, în Italia, Certificatul COVID-19

Absența permisului de sănătate la persoanele care îngrijesc persoane în vârstă, la domiciliu, poate fi un motiv pentru întreruperea contractului de muncă, au anunțat oficialitățile italiene cu câteva zile înainte ca ”Certificatul verde” de sănătate să intre în vigoare, în Italia. „Când am introdus obligația de vaccinare pentru personalul nostru din domeniul sanitar am făcut-o tocmai cu această intenție, de a proteja persoanele în vârstă și pe oamenii cei mai fragili. Cred că prețul pe care l-au plătit este deja prea mare și nu ne putem permite să facem alte greșeli”, a explicat Costa adăugând: „Ce-i drept, este o relație între persoane private și, prin urmare, nu este ușor de gestionat”, a declarat subsecretarul Ministerului Sănătății, Andrea Costa, pentru Corriere della Sera.

În ce privește o eventuală măsură prin care îngrijitoarele să fie obligate să se vaccineze, Andrea Zini, președintele Assindatcolf, o asociație care reprezintă angajatorii din sectorul asistenței familiale, a precizat că în Contractul Colectiv de Muncă (CCNL) este menționată posibilitatea ca angajatorul să concedieze lucrătoarea fără a fi necesar să-i comunice un motiv anume. Pe lângă această posibilitate, dacă angajatorul nu dorește să lucreze cu o persoană nevaccinată este liber să decidă în acest sens și să-i comunice lucrătoarei intenția de a renunța la serviciile sale. „Găsim legitim ca angajatorul să-i ceară îngrijitoarei Certificatul Covid (Green Pass) pentru perioada în care se va desfășura raportul de muncă”, a afirmat Andrea Zini.

În afară de cluburi şi restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri. Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare.

Genova, Italia. sursa foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. ce e aia o „badanta”? nu exista acest cuvant in romana.

  • @Vikingul Nu ți-a trecut prin cap să cauți pe dexonline.

  • @protozoar,
   Fac pariu că tu ești un mare iubitor de romgleză, așa-i?

  • https://dexonline.ro/definitie/badant%C4%83
   cam greu sa fie iubitor de romgleza, cand e cuvant din italiana. dar continua sa bati campii.

  • V-ati uitat la sursa pe dexonline? Sursa este „dexonline”. Daca va faceti un site si inventati cuvinte si definitii, acele cuvinte nu incep sa faca parte din limba romana. dexonline nu e Academia Romana

  • Sursa pe dexonline este… „dexonline”. Daca imi fac site si inventez cuvinte, ele nu intra neaparat in setup de cuvinte acceptate in limba romana, ca eu nu sunt Academia Romana, care publica Dictionarul Explicativ si Dictionarul Ortografic ortoepic si morfologic al limbii romane.

 2. Perfect. În sfârșit, „epidemioloagele” românce care au grijă de bătrâni în IT vor avea de ales. Prostia asta trebuia oprită încă de la începutul anului, astfel încât campania de vaccinare să ne găsească pregătiți.

  • @cos|waxere,
   Injectează-te, waxere, injectează-te! Câte două doze să bagi în vene, să nu te lași. Să fii un exemplu. Să fii pregătit!

  • Cocos, iti donez si dozele mele sa ti le bagi in fund.

 3. Le concediezi.ok
  După aia cine le mai șterge la cur pe babele italience? Mario draghi?

  • si daca le accepta nevaccinate si mor din cauza ca vin alea cu covid, mai conteaza ca avea cine sa le stearga?
   au de ales intre 2 rele. pare ca una e ceva mai rea ca ailalta.
   cam greu sa lucrezi cu oameni si sa fii nevaccinat si sa fii si in siguranta si tu si ceilalti.

  • Copile, tu chiar crezi că sistemul de sănătate din Italia depinde de badantele care vin din grădina maicii domnului? :)))
   Ai fost în vreun spital/centru de bătrâni din IT? Taci, dacă nu. Ăia se pot /re/organiza cât ai zice pește.

  • @hanonim,
   Chemăm „badantele” și le trimitem waxerii noștri. Au aceiași calificare.

  • Să meargă șoșocii sa facă fițe si proteste in Italia. Sigur ii vor baga in seamă! Simion, protestează sau pune pușcăriașii din partid să protesteze, nu mai sta ca tontul!

  • Da, chiar cred ca depinde. Altfel nu ar exista/nu ar fi atat de multe.

 4. @cosWaxere,
  Ce-i aia „IT”? Dar aia „/re/organiza”? Luminează-ne, priceputule. Waxerule!

  • tu in afara de a repeta la infinit acest „waxere” mai stii ceva? pe langa faptul ca folosesti un cuvant in sens eronat, mai repeti si la infinit, pana se bagatelizeaza orice inteles ar fi avut.
   dar probabil de la atata heitareala altceva nu mai vezi decat waxeri. sa vezi ce o sa rad cand o sa fii obligat sa te vaccinezi. imi inchipui scandal.

  • handrei,
   Fratemeleu, ce ești antiWaxxer? Nu ai fost la instruire? Te-am văzut, erai în fund… acolo. Ce-i drept, aveai ochii tîmpi, dar așa-i ai mereu….

 5. Foarte bine, daca italiotii sant asa pretentiosi la sa platesca 2500 pe luna la aziluri ca acolo in cateva luni se transfera la vesnica verdeata

 6. Badantele romance trebuie sa dovedeasca demnitate macar acum ; sa ii lase pe astia balta .