G4Media.ro

Back in business la Career Fest: Tinerii își întâlnesc viitorii angajatori la…

sursa foto: Unsplash

Back in business la Career Fest: Tinerii își întâlnesc viitorii angajatori la evenimentul organizat de studenții de la Limbi Străine/ Când și unde se desfășoară proiectul, din nou în format fizic după pandemia COVID-19

Pentru prima dată după pandemia de coronavirus tinerii în căutarea unor companii care să le asigure un loc de muncă stabil vor putea să participe din nou la Career Fest, proiect implementat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS), din cadrul Universității București.

Este pentru al nouălea an în care evenimentul aduce la un loc angajatorii și viitorii angajați care se cunosc astfel și au ocazia să își expună reciproc orizonturile de așteptare și avantajele.

Având în vedere că timp de doi ani de zile proiectul a luat forma unui webinar, din cauza restricțiilor sanitare, anul acesta tema evenimentului este ”Back in Business”:

  • ”Sunt sigur că evenimentul va fi un real succes, mai ales că proiectul se desfășoară în format fizic, iar interacțiunea va fi mai ușor de gestionat, față de activitatea desfășurată în mediul online. Abia aștept să văd ce ne vor pregăti organizatorii în acest an!”, a declarat Mădălin Catană, coordonatorul ediției din 2022.

Evenimentul ASLS va fi desfășurat în perioada 20-22 martie, în Holul de Marmură al Facultății de Litere, strada Edgar Quinet, Nr. 5-7.

În cadrul proiectului fiecare companie va avea un stand amplasat în incinta facultății, unde reprezentanții acestora vor răspunde la întrebări și vor prezenta posibilitățile de angajare, condițiile, dar și câteva din experiențele acestora în calitate de angajați. Astfel, studenții își pot forma o idee realistă în ceea ce privește viitorul lor ca absolvenți.

Organizatorii susțin că proiectul Career Fest s-a bucurat de un mare succes în edițiile precedente, mulți studenți găsindu-și mai târziu un loc de muncă în cadrul companiilor participante.

  • „Career Fest este proiectul care m-a ajutat să-mi lărgesc perspectiva în ceea ce privește piața muncii. La început, nu eram sigură că îmi voi găsi un loc de muncă stabil, însă, în cadrul proiectului, am avut ocazia de a cunoaște gama largă de joburi care se pot găsi odată ce finalizezi studiile. Participarea la eveniment și întâlnirile cu partenerii mi s-au părut foarte utile, fiindcă aceste lucruri constituie un avantaj, mai ales când intrăm în contact direct cu sursa. Recomand participarea la proiect nu doar pentru cei la început de drum, dar și pentru cei ce vor, poate, să își evalueze opțiunile”, a declarat Andreea Tomescu, participant la Career Fest 2019.
  • „Career Fest este unul dintre cele mai importante proiecte marca ASLS. Din cauza situației epidemiologice din ultimii ani, nu am reușit să particip la acest proiect în format fizic, însă am intrat la fiecare webinar ale ultimelor două ediții. Este de mare ajutor să iei contact cu persoanele din câmpul muncii care îți prezintă perspectiva lor asupra locurilor disponibile și îți facilitează înțelegerea unor concepte destul de încețoșate pentru noi, studenții, precum: calități ale unui candidat bun la angajare, ce așteptări au angajatorii de la noi etc. De asemenea, prin acest proiect, am aflat și de multe oportunități de angajare, iar procesul de aplicare la unele dintre firme m-a ajutat să înțeleg și mai bine ceea ce s-a discutat în cadrul sesiunilor de formare. Ediția de anul acesta va fi, din punctul meu de vedere, una și mai de succes, deoarece proiectul se va desfășura în format fizic. Este o experiență cu totul diferită să te întâlnești cu reprezentanți ai companiilor față în față și să pui orice întrebare punctual, direct persoanei în cauză. Mă aștept ca numărul studenților care vor participa anul acesta să fie unul mare, ținând cont că, astfel, mulți dintre noi ne-am putea găsi un job și ne-am putea începe oficial viața de adulți”, a transmis Diana Cenușă, asistent-coordonator al ediției 2023.

Evenimentul este interesant, arată organizatorii, și pentru că se axează pe companii din diverse domenii de activitate, lucru benefic pentru toți studenții. De asemenea, vor avea loc și workshopuri, care întrunesc un amalgam de subiecte de interes, precum: soft skills, cum să-ți faci un CV, procesul de recrutare, dar și multe altele. Astfel, proiectul reprezintă un avantaj pentru companii, dar și pentru participanți.

  • „Career Fest este ocazia perfectă pentru studenți de a intra cu pași rapizi și siguri pe piața muncii. Participanții vor avea ocazia de a discuta față în față cu reprezentanții unor companii de top, astfel încât să primească sfaturi valoroase de la aceștia și, poate, chiar să își asigure și un viitor loc de muncă. De asemenea, având în vedere că proiectul se va organiza, după trei ani, în format fizic, fiți siguri că vă așteptăm cu o serie de surprize și inside-uri din partea companiilor partenere, fapt pentru care vă încurajăm să urmăriți și pagina de Facebook a evenimentului. Vă așteptăm cu mare drag să participați atât la Târgul de Joburi, cât și la sesiunile de formare ținute de partenerii noștri și să fiți Back in Business alături de Career Fest!”, transmite Ana Ion, coordonatorul ediției 2023.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...