G4Media.ro

Bacău: 13 profesori și secretara unei școli, condamnați la un an de…

Bacău: 13 profesori și secretara unei școli, condamnați la un an de închisoare după ce au trecut elevi fictivi în catalog, ca să nu își piardă catedrele. Decizia nu este definitivă

Treisprezece profesori din judeţul Neamţ şi o secretară de liceu au fost condamnaţi în primă instanţă pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, după ce ar fi falsificat cataloage pentru a-şi păstra numărul de clase şi norme, potrivit adevărul.ro. Profesorii au contestat condamnările, dosarul fiind acum pe rolul Curţii de Apel Bacău.

Nu mai puţin de 15 angajaţi ai Liceului Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad”, din localitatea Horia, judeţul Neamţ, au fost puşi sub acuzare în acest caz fără precedent. Cu toţii au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de fals intelectual în formă continuată, însă la finalul procesului, la instanţa de fond, faţă de unul dintre inculpaţi a încetat procesul penal ca urmare a decesului acestuia. Toţi ceilalţi inculpaţi, 13 profesori şi secretarea liceului din Horia, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. No, apai ii de rău. Ar trebui premiați, doar au făcut un lucru bun. Decât să învii morții din cimitire și să i trimiți la vot, mai bine inventezi niste tineri elevi.
  Elevii ăștia votau și ei, apoi se angajau la vreo direcție de consiliu județean de unde luau salarii și plăteau taxe la stat.
  Deci inițiativa e foarte .buna.

 2. Au scapat cam ieftin …

 3. Mai comentam pe aici si acum cateva zile.
  Scoala noastra se invarte in jurul profesorului cand normal ar fi sa vedem de copii.

 4. Eu am auzit ca se practica in toata tara cu mare succes. Au fost verificati si altii sau cei care inscriu 2-3 elevi nu sunt pedepsiti? (se inscriu elevii repetenti- asa ca din greseala -in anul nepromovat, cei care pleaca din tara si nu anunta – greu de crezut- etc.

 5. Dintr-o adunătura de indolenți, inculti si incompetenti, corpul profesoral din Rom devine una de infractori, in acord cu tara. ROmania e tara fara viitor

  • Depinde cum votezi anul asta si in 2020.

   Daca nu votezi, Romania moare. Daca votezi cu hoti, Romania moare.

   Sa nu repetam greseala din 2016, cand 61% din tara a absentat de la vot, iar PSD a nenorocit tara.

 6. Aha!
  Si sa inteleg de aici ca directorul si inspectorul nu stiau nimic? Inspectorul doar cobora ca un inger din ‘naltul cerului, cand venea in inspectie, iar sufletul lui pur/inocent nu observa ca in clase sunt mai putini elevi decat in scripte? Sau sa ma uit mai atenta al adevarul ca din toti cei implicati au scapat basma curata doar jndivizii numiti politic, iar maniera asta de pastrare a locului de munca in invatamant se perpetueaza tacit de 30 de ani?

 7. Eu am avut un post in invatamantul univetsitar, anul 1. Eram asistent. Am picat studentii deoarece nu stiau nimic. Si „distinsul” domn profesor doctor, responsabil de materie, mi-a spus : „cum ii pici pe toti, nu te gandesti la profesorii de la anul 3? Ca ei nu au studenti la curs? Trebuie sa ii trecem!” si asa avem foarte multi intelectuali! Si el era pensionar dar tinea cu dintii de cursul respectiv, nu ii lasa si pe cei mai tineri. Am si plecat din invatamant, dar este groaznic sistemul momentan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.