G4Media.ro

BAC 2020 – Ministerul Educației face damage control, după ce a scos…

BAC 2020 – Ministerul Educației face damage control, după ce a scos obligativitatea corectării încrucișate din Ordinul cu regulile de Bacalaureat: evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor nu este exclusă

Ministerul Educației condus interimar de Daniel Breaz acuză că în spațiul public au apărut “dezinformări” cu privire la evaluarea lucrărilor de la Bacalaureat 2020, după ce ministrul a scos cu totul din ordinul cu regulile de BAC propoziția care statua obligația ca lucrările elevilor să fie corectate încrucișat între județe. “Evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor scrise nu este exclusă”, susține astăzi Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Precizăm că faptul că “nu este exclusă” corectarea încrucișată nu înseamnă că este o procedură obligatorie, ca până acum.

În plus, amintim că Ministerul Educației a încercat deja anul trecut, în liniște totală, eliminarea corectării încrucișate la Evaluarea Națională în București.

Cum a scos Breaz obligația de a corecta încrucișat lucrările, așa cum se făcea din 2015 pentru reducerea fraudelor? Din ordinul de ministru publicat cu 3 zile înainte să înceapă școala a dispărut, față ordinul de anul trecut, mențiunea: “Profesorii evaluatori dintr-un/din județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu”.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a criticat ideri, în discursul de deschidere a anului școlar 2019-2020, eliminarea obligativității corectării încurcișate: “Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la Bacalaureat“.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. PSD te vrea prost.

    • Am vazut la Pătraru in emisiune un copil – elev dând un interviu că ei protesteaza, că baroni locali, ca fara sens.
      Eu zic ca e groasa daca încep si astia: mai e puțin pana la Haos. Dăncila, Iohannis.. faceti ceva. Demisia?

  2. comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.

  3. Pe arogantul asta nu-l poate desfiinta nimeni?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.