G4Media.ro

BAC 2020: Cum se depun contestațiile la bacalaureat și cum se recorectează…

BAC 2020: Cum se depun contestațiile la bacalaureat și cum se recorectează lucrările

Rezultatele de la BAC 2020 au fost afișate astăzi, iar tinerii nemulțumiți de notele pe care le-au obținut pot să depună contestații. La BAC 2020, există două zile în care pot fi depuse contestațiile: astăzi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, precum și mâine, 1 iulie, între orele 8:00 – 12:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, la liceul la care candidații au susținut examenul de Bacalaureat. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cererea pe care elevul trebuie să o depună conține numele candidatului, CNP-ul, seria și numărul de buletin, școala absolvită, profilul și specializarea. De regulă, modelul de contestație este oferit ca formular tipizat de către comisia centrului de examen.

Președintele comisiei de examen, împreună cu unul dintre vicepreședinți, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din școala respectivă primesc contestațiile și le înregistrează.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.