G4Media.ro

Avocatul Poporului cere Curții Constituționale să taie atribuțiile președintelui în privința instituirii…

Avocatul Poporului cere Curții Constituționale să taie atribuțiile președintelui în privința instituirii stării de urgență fix în ziua în care majoritatea PSD-ALDE din Parlament a cenzurat decretul lui Iohannis

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber (ex-ALDE) a atacat la Curtea Constituțională mai multe prevederi din Ordonanța de urgență 1 din 1999, care reglementează instituirea stării de urgență, potrivit unui comunicat de presă.

Cererea lui Weber vine exact în ziua în care Parlamentul a încuviințat decretul președintelui Klaus Iohannis de prelungire cu o lună a stării de urgență pe întreg teritoriul României, dar cu o serie de condiții impuse guvernului, care nu se regăseau în decretul șefului statului. Astfel, potrivit hotărârii Parlamentului, guvernul nu ar trebui să mai ia măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și este chemat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate sau pe care intenționează să le ia pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Paradoxal, Renate Weber îi ceruse președintelui Iohannis să declare starea de urgență din cauza epidemiei de coronavirus încă din 12 martie, când președintele excludea încă o asemenea soluție. La acel moment, Weber nu avea obiecții față de legislația care guvernează instituirea stării de urgență.

Renate Weber susține în sesizarea la CCR că președintele are prea multe puteri în această situație și cere Curții să declare neconstituționale mai multe articole din OUG.

Mai precis, Weber susține că sunt neconstituționale articolul 9, o parte din articolul 14 și articolul 28 din Ordonanța de urgență 1/1999 , dar și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 (care stabilește sancțiuni mai dure pentru încălcarea unor preveder din OUG 1/1999).

Renate Weber susține că ”Prevederile art. 14 lit. c1) – f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 sunt neconstituționale, întrucât permit Președintelui României să legifereze în domenii pentru care Legea fundamentală cere intervenția legiuitorului primar sau a celui delegat prin modificarea unor legi organice și prin restrângerea efectivă a exercițiului drepturilor omului. În esență, Avocatul Poporului consideră că dacă legiuitorul constituant ar fi considerat că prin decret, ca act administrativ normativ, Președintele poate legifera în perioada stării de urgență sau de asediu, ar fi prevăzut în mod expres un tip de delegare legislativă, așa cum a reglementat-o în cazul celeilalte autorități executive, Guvernul”, potrivit comunicatului citat.

Avocatul Poporului apreciază că art. 28 din din OUG 1/1999 ”este formulat într-un mod atât de general, încât normele legale sunt lipsite total de previzibilitate și claritate, ceea ce determină imposibilitatea destinatarului legii, și anume, persoana care ar încălca prevederile art. 9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, de a-și stabili conduita de urmat, în lipsa unei descrieri riguroase a unei fapte contravenționale”.

Ce prevăd articolele atacate de Weber la CCR:

Articolul 9:
(1) Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanță de urgență, în actele normative conexe, precum și în ordonanțele militare sau în ordine, specifice stării instituite.
(2) Conducătorii autorităților publice și administratorii operatorilor economici care asigură servicii de utilitate publică în domeniile energetic, sănătate, agricultură și alimentație, alimentare cu apă, comunicații și transporturi au obligația de a asigura continuitatea furnizării serviciilor esențiale pentru populație și pentru forțele destinate apărării.

Art. 14, lit. c1) – f) :
Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență trebuie să prevadă următoarele:
c^1) măsurile de primă urgență care urmează a fi luate;
(la 15-11-2004, Litera c^1) a art. 14 a fost introdusă de pct. 12 al art. I din LEGEA nr. 453 din 1 noiembrie 2004, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1.052 din 12 noiembrie 2004. )
d) drepturile și libertățile fundamentale al căror exercițiu se restrânge, în limitele prevederilor constituționale și ale art. 4 din prezenta ordonanță de urgență;
e) autoritățile militare și civile desemnate pentru executarea prevederilor decretului și competențele acestora;
f) alte prevederi, dacă se consideră necesare.

Art. 28:
(1) Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.
(2) Pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la alin. (1), în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:
a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
c) suspendarea temporară a activității;
d) desființarea unor lucrări;
e) refacerea unor amenajări.

Foto: Renate Weber / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

81 comentarii

 1. Cine a incercat, ma nenorocitule, sa-l cenzureze pe nazist ?
  Tu stii, ma, nemernicule, sa citesti ?
  Citeste ma vita si nu mai arunca fumigene hitleriste, fir-ai al dracului de securist !

  • calmeaza-te ca mori. nu ca mi-ar parea rau la ce aberezi, dar na, vine pastele etc. tie insa nu iti pasa, pana nu mananci cu polonicul nu te lasi.

  • Limbaj de securist cu intentie clara de a insulta ( nazist).

  • Da’ stalin ti-a placut, trollache? N-ai niciun argument si insulti ca atata puteti voi cei de stanga.
   Comunistule! (Asta e insulta.)

  • Nu știu cum dracu se face, întotdeauna primul comentariu la majoritatea articolelor de pe G4media, e al unui pesedist! Or troll or dobitoc din convingere! „Logica” comentariilor lor e de clasa 1: „E neamț, deci nazist” – „E Userist, deci drogat, gay si anticreștin” – „e liberal, e spurcat … parca ei n-au furat” – „Uniunea Europeană – niște hoți care ne au făcut sclavi in colonii”, etc. Niciodată nu contează teza susținută, totul e atac la persoană sau la instituții! Cred că dacă îi întrebi, nici măcar nu știu să zica că de ce au scris ce au scris!

  • ..ai ramas fara pastile, vadim?

  • Daca faci spume pe la gura cand zici asta esti salvat.

  • Bre tepelica respira bre adinc, trage aer in piept ca te sufoci si-ti face rau la lingurica. Ia si-un pahar cu apa garnisit cu rudotel ca te-ai inrosit la fata. Usor bre, vezi ca nazistii astia din capu’ lu’ matale o sa-ti vie de hack. Baga de seama la gargauni si cind mai ai ginduri d’astea da telefon la psiholog ca nu-i de gluma.

  • CCR, chiar daca se afla in slujba psd, nu poate adauga ceva la Constitutie.
   CCR nu poate taia din atributiile presedintelui.
   CCR a dat deja destule decizii aberante, nelegale, netemeinice si neconstitutionale.
   Judecatorii corupti sau santajabili de la CCR trebuie sa fie revocati si arestati, pentru depasirea atributiilor, abuz in serviciu, obstructionarea justitiei si favorizarea infractorilor (toate in forma continuata).

  • Ren(ega)ta Weber este doar avocata lui CA calin, nu al poporului. Ea n-are nici un argument in favoarea ei ca sa ocupe acest post de mare responsabilitate, decat ca a fost si mai este, dupa cum se vede, sclava lui Slugariceanu cel tampit. Cine i-a cerut cucoanei sa sesizeze ccr cum ca presedintele exercita niste competente care nu-i apartin?
   Sunt sigur ca manechinul de la Apaca, aca ramolitul de calin, i-a trasat aceasta sarcina.
   Doamne, ce fel de politicieni avem! Dupa ce a trebuit sa-l suportam atatia ani pe neghiobul si mizerabilul de sindicalist Ciorbea, acum trebuie sa o suportam si pe matrcuca asta?

  • Doar atat poti,nu te onoreaza userul. Vai teapa ta!

 2. Baboooooo…… vezi că ești predispusă la covid. Ai grijă cum te porți să nu ajungi la cazan ( voiam să zic la săpun, ca-i și un pic grasuță, dar las prima variantă)
  Și vezi ca si aia din ccr sunt peste 65 de ani… nu trimite anatema asupra lor🤭
  Jivinelor.

  • Numai de n-ar sosi la cazan noaptea, că la cât e de urâtă, parcă văd că-mi sperie dracii și n-or să mai dea productivitate…

  • Are asigurata salvarea. Tratament special. Lucreaza pentru reprezentantii poporului. Au grija de ea.

 3. „Avocatul poporului” :)) ales de parlamentul poporului :))))

  • la asta ma gandeam si eu. cum naiba e al poporului daca il aleg unii care la randul lor sunt alesi la gramada pe o lista? ca aia cu uninominalul e o gluma proasta. ala nu e uninominal.

  • Speram ca mai rau decat Ciorbea nu se poate.
   M-am inselat!
   Avocatul poporului ar trebui ales de popor odata cu presedintele.

 4. Puneti i o camasa de forta aluia cu dracu n gura!
  Dati i o „clanta” s o linga poate i trece!

 5. Vaca asta transpirata este din ce in ce mai agitata. Cind scapam de leprele astea?

 6. traim momente tragice la nivel global, traim in plin o pandemie deosebit de contagiosa, genul de pandemie care se intampla o data la 100 ani (celelalte pandemii pana la epuizare au avut milioane de decese doar la nivel european) si in aceste momente oameni fara pic de caracter, persoane vandute tot felor de infractori interni si externi DINAMITEAZA pur si simplu Romania din interior prin intermediul diferitelor artificii manipulative.

  JALNIC AVOCAT AL POPORULUI!
  JALNIC PARLAMENT!
  JALNIC CURTE CONTITUTIONALA!

  si cu toata sinceritatea

  JALNICA BISERICA ORTODOXA ROMANA!

  • Subscriu 👍!! Și eu cu toată sinceritatea

  • Absolut corect!

  • așa e, niște nenorociți care riscă să dea foc la țară până la alegeri. Singura noastră putere e votul dar până atunci ce facem? Ideea de mai sus cu săpunul nu e rea.

  • Subscriu, felicitari pentru comentariul dumitale! Atat presedintele tarii cat si caricatura pe post de avocat al poporului apartin aceleiasi etnii, si totusi cata diferenta… Este nevoie de o noua revolutie.

 7. Omul lu Voiculescu. Cu astfel de probleme se ocupa in vremuri de pandemie. Și acest guvern fricos ii permite televiziunii varanului de propaganda sa funcționeze cu toate că a fost prinsă cu fake news ul cu imaginile din 2016 de pe aeroportul din germania. Ar trebui sa-i închidă mizeria cat mai au puterea să facă asta. Nu înțeleg de ce le e frica sa ia astfel de măsuri. N ar face decât un mare bine societății.

  • Cine a fost propunerea varanului pt. functia de prim-ministru în 2009 ?

  • Varanul are sute, mii de soldatii in puncte cheie din stat. Care-l slujesc obreste. Si sunt platite de prosti, de prostii pe care ii jefuieste Varanu. Genial! Genial!

 8. Forta de reactie rapida a gastii psd-iste in actiune, sau o fi doar o coincidenta stranie ca s-a intimplat dupa cuvintarea Iohannisului?

 9. Oricat ar fi de mare sila, nu trebuie sa uitam imaginea sinistra a lighioanelor astora care se zbat sa scape cand simt ca se va trage apa…

 10. Ppoprul are ceea ce a votat.

  Astea sunt „marele” femei ale politicii romanesti moderne:

  Renate Webber, Norica Nicolai, Viorica Dancila, Rovana Plumb, Olguta Vasilescu .

  Votati tot asa romani si apoi intrebati-va de ce scapati de COVID dar va omoara bacteriile nosocomiale din spitale.

  • @Florin aici n-ai dreptate. Sau ai dreptate – parțial.

   Da, e adevărat că Poporul are ceea ce a votat – însă a votat CEEA CE A ÎNVĂȚAT în anii grei de comunism (în cazul de față, „comunism” nu merită majusculă). Sau a votat (a ales) – din ’89 încoace – ceea ce era „deprins” să aleagă: comuniști. Asta nu înseamnă ca toți i-am votat – eu de expl nu i-am votat niciodată, deși mi-era silă uneori, de greșelile și nemernicia Dreptei (repet, uneori; de pildă, momentul USL) însă nici o greșeală, a nici unei formațiuni politice nu se compară cu uciderea! Iar părinții ideologici ai pesedeului, au ucis: în așa-zisa Revoluție, sau Lovitură de Stat (pentru că da, a fost și Revoluție dar a fost confiscată).

   Cât despre faptul că urmașii PCR au ucis în zilele tranferului Puterii, în ’89 – însuși Dragnea, și-a cerut scuze public (pentru cei uciși la Revoluție). Dar asta e o altă poveste și nu bate atât pe tema articolului cât pe primul comment scris ca replică la articol. Și anume, comment în care o persoană oarecare, semnându-se „Vlad Tepes” – referindu-se la Președintele Iohannis – îl face nazist.

   Ideea e că acest partid – cel comunist, de până la Rev’89 – iar apoi succesorii/copiii săi ideologici – de la FSN, la actalul PSD spre deosebire de orice altă formațiune politică din Romania, a practicat VIOLENȚA. După cum PCR – a practicat UCIDEREA. (vz „Fenomenul Pitești” și alte surse).

   Iar replica dată de acest domn – din primul comentariu – în care-l numește pe Președintele Iohannis „nazist” (nu e nevoie de argumente că respectivul se referă la Președinte; și un copil realizează la cine s-a referit dl „Tepes”) replica așadar, e doar o manifestare a prea-plinului acestei violențe; a răului aceluia istoric, vechi, „rău cu tradiție” am putea spune, de natură demonică – caracterstic dintotdeauna odraslelor Partidului Comunist..

   Prin urmare, nu e nimic de mirat din reacția d-lui Tepes.

 11. Babaciunea asta ce dracu mai vrea?Sa se duca la pensie si sa ne lase!!Nu a mai intrat în PE si acum se da si ea rotundă cu funcția de „avocat”!Vai de capul nostru cu astfel de specimene!Ar trebui schimbată din această funcție!Urâtă si proasta!O marionetă penibila!

  • De dus la pensie se duce dar ca Ciorbea cu mii de euro.. numai avocat al poporului mu e numit de alde care are cât din voturi??!! Cum dracu’ se face ca nu putem sa scăpăm de ei nicicum.. nici când nu mai fac guvern..

 12. Avocatul poporului nu trebuie sa facă politica, trebuie sa apere interesele poporului. Acum interesul major al poporului este salvarea de vieți omenești, pt ca dreptul la viata este fundamental, indiferent ve vârstă. Dacă face politica și se adaptează la poziția unora sau altora dintre partide ar trebui sa fie demis. De ce avocatul poporului nu se autosesizează ca Prea fericitul Daniel zadarniceste preve tia coronavirus ului. Ar merita Fericirea Sa un dosar penal? El e deasupra legii. Un vârstnic este amendat când face greșeli în Declarația pe proprie raspundere, dar Fericirea Sa cere sa fie ajutata biserica. Biserica trebuie sa ii ajute pe oameni, nu sa crească riscurile de îmbolnăvire a lor. De ce nu a publicat biserica liste de voluntari cu numere de telefon care pot ajuta pe cei în dificultate. Călugării de la Muntele Athos nu au mobilizat voluntari sa ducă presuri și lumina. Ei se roagă și evlavia lor contaminează benefic sufletele oamenilor. Și grecii sunt ortodocși, credincioși, dar nu fac parada de credință lor. Ce ziceti, e de aplaudat atitudinea Patrarhului Daniel sau de sancționat? Răposatul Teoctist nu ar fi făcut asa ceva. Ce a transmis mesajul lui Daniel altceva decat un exercițiu de imagine? Și, oameni buni, că x a eți ceva de spus, lăsați înjurăturile și expresiile vulgare, vorbiți civilizat, ca asa va respectați pe voi înșivă. Sa fim o societate civilizata și sa ne iubim unii pe alții, asa cum ne-a învățat Domnul nostru Iisus Hristos. Sa aveți un Paște binecuva tat în casele voastre!

 13. Ce nemernică! Şi ce slugarnică! Nu ştiu cum se face, dar ar trebui demisă pentru tupeul ei şi pentru interesele meschine pe care le slujeşte. Chiar nu e nimeni în măsură să o observe şi să o dea afară pentru ce face? Este orice mai puțin Avocatul Poporului!

 14. Parlamentul e ultimul bastion de unde mai pot influenzza si uzurpa romanii,santeti in vizorul nostru psd/alde/pro romania/udmr,la urmatoarele alegeri veti plati restanta ,fiti fara grija,banii inapoi si la puscarie toata gramada de golani bolsevici si neosecuristi.Ceia ce voi ati vrea acum e sa se contamineze cat mai multi romani ,sa moara si sa dati vina pe Iohanis si liberali.Virusul e contagios si ucide ,stati in casa si respectati regulile carantinei altfel am stat degeaba in casa pana acum cu totii,fiti intelepti daca respectam regulilw ce se impun in astfel de situatii,trecem cu bine .Vela ar trebui inlaturat a demonstrat ca e vulnerabil si nepregatit pentru aceasta criza,in rest pnl si presedintele au facut tot ce se putea dupa dezastrul celor de la psd/alde care au guvernat la fel de genocidar in ultimii 30 de ani.

  • corect . Dupa cum se comporta in ultimele zile. este clar ca mafiotii ciumei rosii sunt deceptionati ca nu sunt mai multi morti si fac tot ce le sta in putere sa incite lumea la nesupunere. Daca oamenii nu mai stau izolati in case, vor exista mai multi morti, iar mai apoi, la alegeri pot sa dea vina pe liberali ca nu au luat masuri bune

  • corect. Dupa cum se comporta in ultimele zile. este clar ca mafiotii ciumei rosii sunt deceptionati ca nu sunt mai multi morti si fac tot ce le sta in putere sa incite lumea la nesupunere. Daca oamenii nu mai stau izolati in case, vor exista mai multi morti, iar mai apoi, la alegeri pot sa dea vina pe liberali ca nu au luat masuri bune

 15. Duduie, ai uitat că nu te-a votat nimeni la europarlamentare și că ai ajuns ”avocat al pesedeului” doar prin voință politică ? Ar trebui să-ți dea de gândit și să realizezi ce așteaptă poporul de la tine.

 16. hoașca asta sinistrà.. numita de puscariasul dragnea nicolae si tariceanu jeg.. reprezinta doar
  infractorii…este un nimic numit..presedintele a fost votat de peste 7 milioane de romani..imi vine sa vomit cand o vad si greata cand stiu ca platim taxe si impozite pentru salariul stratosferic al acestei marionete.. nu s a sesizat din oficiu,cand gio psd in frunte cu jegul de tudorel toader, au eliberat puscariile de criminali,pedofili,violatori si tâlhari…. se strange lațul.. jegoaso,nu scapi..

 17. Popor condus de idioţi şi hoţi. Popor fricos şi laş care a uitat de furci şi bâte. A uitat, de asemenea, că el este majoritar şi suveran. Nicidecum politrucii care ne conduc.

 18. O latura.Se uita in oglinda si se razbuna pe tara!

 19. Constitutia a fost facuta pentru oameni normali, conducatori cu respect fata de oamenii din tara asta cu respect fata de tara asta si cu mintea la ei!
  Nu pentru tradatori si slugi cum este Claun (klaus Johanis) Orban si compania!
  Sunt sigur ca dupa ce se termina cu asta isi vor primi rasplata!
  Mai Vasile!!!
  Tu chiar crezi ca votul la Europarlamentare a fost un vot corect?
  Cu un referendum in aceeasi zi? Referendum nerespectat chiar de PNL? Cu acele tablete?
  Inseamna ca te-ai apucat de alte substante sau ai probleme la mansarda!

  • cit va mai platesc astia kalt?constitutia a fost facuta pt un om cinstit iliescu nu-i asa?Cce sti tu despre respect?

 20. Cred ca madama Renate a primit un „biletel” roz de la Tariceanu si s-a conformat!!!
  Ce mai conteaza ca ea i-a cerut lui Johannis sa declare Starea de urgenta acum 1 Luna, Renate e sluga lui Tariceanu ala ANTI si IMPOTRIVA a tot si a toate, lui numai PSD ii place!
  Dupa ce a fost mare europarlamentara la Brussels, Renate ii e datoare pe viata lui Tariceanu, dupa un mandat la Brussels ramai dator pe viata liderului tau de partid, care „om te-a facut” in cei 5 ANI cu peste 20.000 euro/Luna!

 21. Aceasta institutie nu este a „poporului”. Este numa in slujba unei clici. E platita din banii prostilor!

  Aceasta individa este o sluga a tariceanului. A umplut-o de bani de la prosti. A factut-o milionara.
  Sa fie blestemat si tariceanu si nemtoaica.

 22. Mult stimata „avocată a poporului”, eu ți-as sugera să ceri CCR să declare neconstituțională toată Constituția actuală, și să instituie CCR cu alta nouă, care să vă placă vouă, șobolanilor roșii.

 23. borfasii nelegitimi incearca pe orice cale posibila sa isi atribuie prerogativele unei persoane alese de popor

 24. cat timp vom avea politruci IMPUTITI PUSI in astfel de functii, atat timp vor lua decizii fix cum bate vantul(urile) sefilor de partid

  poate un viitor guvern sanatos (USR+) va veni cu depolitizarea avocatului poporului, ccr-ului, si altor institutii , si eventual introducerea unor alegeri libere pentru aceste functii

 25. institutia „avocatul poporului” e o ineptie pentru ca nu poporul a votat aceasta individa care cerea acum o luna declararea starii de urgenta doar pentru ca atunci le convenea mafiotilor care se temeau de dizolvarea parlamentului. Pe aceasta individa a ales-o un grup de mafioti aflati vremelnic la conducerea tarii prin inselarea romanilor care i-au votat

 26. Sa fi blestemata cocoana!

 27. de asta este necesar, chiar vital ca la urmatoarele alegeri parlamentare sa votam masiv pro PNL USR Ciolos, de altfel ne va ucide vurusul ce bintuie minimum de 30 de ani prin tara, virus mai mortal ca covid-19

 28. TREBUIE FACUTA O PETITIE CEVA SA SE ALEAGA AVOCATUL DE CATRE POPOR NU DE ARANJAMENTE DE CULISE?ALTFEL NE ENERVAT DEGEABA.DECILC S-AUDE?

 29. institutia „avocatul poporului” e o ineptie, pentru ca nu poporul a votat aceasta individa care cerea acum o luna declararea starii de urgenta doar pentru ca atunci le convenea mafiotilor care se temeau de dizolvarea parlamentului. Pe aceasta individa a ales-o un grup de mafioti aflati vremelnic la conducerea tarii prin inselarea romanilor care i-au votat

 30. Da ‘ lu asta cum putem trage la mwie, o petitie ceva

 31. pe duduia asta am cunoscut-o personal si tot ce va pot spune e ca este o scarba de om de cea mai joasa speta..e genul de om care ar baga cutitul in tine pentru a-si aduce lui un castig..

  si acum ca e ea avocata poporului pusa de ALDE 4% si pesedeu controlata telefonic de gasca de hoti nu poate decat sa ma faca sa ies la vot la alegeri si sa votez ORICE numai nu alde 4%,pesedeu, mickey mouse alias ponta sau udemereu.

 32. Baba pregateste o lovitura de stat?

 33. Revoltatoare acesta sluga ingrasata la stat. Presedintele are , 3, 6 milioane de voturui , iar voi astia din ALDe aveti 3,5% , motiv ptr. care n-ai mai plecat sa parazitezi si Parlamentul European, ramanad aici sa ne omori pe noi. Vezi ca va vine randul Ati parazitat destul .

 34. Scarba asta se numeste avocata poporului,personaje ca tariceanu ,renate,ponta, si securistul de la bor au distrus tara asta timp de 30 ani

 35. Niste alegeri parlamentare online ar schimba configuratia parlamentului intr-un mod pe care putini l-ar gandi.
  Ca tot a inceput sa fie la moda online-ul.
  Obligatoriu cu reducerea la 300 ai hahalesilor, pardon, asta s-a votat deja, mai trebuie pusa in aplicare.
  Avocatul bobrului nu zice nimic de asta?
  Am uitat, e la alt popor, la hahalesi adica….

 36. Mi-a displacut intotdeauna weber dar iohanis a facut-o lata de data asta: cum sa strigi la „dragii romani” „stati acasa ca vom avea inmormantari!” . Revedeti scena si spuneti si voi daca e normal acest comportament sinistru ;cam au dreptate cei ce -l compara cu un nazist…

  • nu ai dreptate…romanul nu intelege de vorba buna…doar de bata
   daca nu intelegi nici acum gravitatea situatiei…esti un prost
   p.s: tine minte ce ai scris in aceasta postare….si peste 2-3 saptamani o sa vedem cum va fi. sper sda ai atata barbatie in tine sa recunolsti ca ai gresit
   tu chiar nu vezi ce se intamola in celelalte tari?

  • @Alexandru
   Tu ce n-ai inteles?
   Du-te dracului la plimbare, nu te obliga nimeni sa stai in casa.
   Dar neaparat sa-ti iei si familia cu tine (mai ales copiii) , poate scapa Romania de inca o generatie de cretini cu trandafiri in bot!

  • E greu de inteles mai ales pentru votantii PSD din sudul subdezvoltat si Moldova saraca!
   De ce Credinciosii catolici, majoritatea din Ardeal, au INTELES iar Pastele l-am serbat in liniste, fiecare la CASA lui!??(NU ne-am intalniti nici cu rudele, nici cu COPIII nostri, nici cu NEPOTELUL nostru, pana si el tot repeta ca „nu vine bunica si bunicu’, nu e voie de la Politie”!
   Acelasi lucru i s-a spus cand e vorba de iesit afara si NU iese afara de 3 SAPTAMANI sta inchis in casa, copil mic…
   NU am iesit din casa in Zilele de Paste… fiecare la Casa lui.
   Paste virtual!
   Din acest motiv insista Presedintele, gasiti pe ADEVARUL cum AZI la Constanta Usile Bisericilor sunr deschise iar credinciosii ortodocsi intra si pupa icoanele!
   Sau gasiti cum persoanele peste 65 de ani se inghesuie si urla in Piata Craiova cand li se atrage atentia ca nu respecta regulile de distantare sociala si isi risca viata!
   Gasiti pe ADEVARUL…poate-poate veti INTELEGE!

 37. lasa ca-ti vine si tie randul intr-o buna zi, scroafa imputzita si batrana ce esti

 38. Încep să-l regret pe Ciorbea, era tăcut nu uita niciodată ștampila la birou o lua cu el peste tot în lume, scotea bateria la telefon și se asigura că nu-i tulbură liniștea nimeni. Acum când mă uit la „Instituția” Avocatul Poporului parcă o văd pe Veorica citind de pe scriptele de la Secera3 TV sau AntiRomania TV .

 39. Aceasta fiinta infecta, numita Weber, e doar maciuca prin care imbecilul Tariceanu incearca sa-si dovedeasca putina influenta pe care o mai detine in politica romaneasca.
  E ultima flatulenta a ALDE si a senilului Târliceanu.

 40. O femela antropoida vopsita portocaliu nu e in mod necesar om.
  Indeplineste conditiile de antropoid, dar mai are pana la homo sdapiens.

 41. Alde e un partid format din fostii securisti si turnatori, iar liderul lor Tariceanu e cel mai parsiv politician din Romania.
  P$D are la baza fostii nomenclaturisti plus infractori si hoti la drumul mare iar asociatii santajisti Udmr o cloaca de romanofobi care ar putea fi declarata cu legea in mana ilegala . Pro-prostanacu plagiator o adunatura de oportunisti corupti care incearca sa inhate oase de supt. Muie si lor.
  Din motive diferite toti isi dau mana pentru daramarea justitiei .
  Dupa ce vor pierde majoritatea din Parlament trebuie reformat codul penal si marite considerabil pedepsele pentru coruptie si nu inultimul rand confiscarea averilor ilegale!

 42. De ce n-a sesizat CC la prima declarare a starii de urgenta?
  O mizerabila!

  • Atunci il luase la ranga pe Iohanis ca nu decreta stare de urgenta.
   De ce n-ai ma caciula ? Zbang!

   Acum ca a decretat-o, l-a luat iar la ranga.
   De ce ai ma caciula? Zbang!

 43. Aoleo, maica. Ptiu! Ptiu! Ptiu! Coroiu! Propagandistul!

 44. Marș Cotârlă…decret stalinist? Dacă era stalinist acum stranutai în Siberia nu mâncai rahat cu polonicul pe interneți! E rău președintele pentru ca va apăra de voi,de proști ce sunteți?

 45. Avocat al poporului va fi când va fi aleasă de POPOR , nu numită de un GIO pesedisto-mafiot ! Această sinistră, sluga lui Voiculescu, este ,alături de CCR ( Curtea Corupților din România ) CEL MAI MARE RĂU pe capul poporului român ,chiar mai rău decât corona ,căci de virus mai putem scăpa ,de CIUMA ROȘIE , BA !

 46. Asa-i cu avocacatele aste ale popoului, de la o anumita varsta se sucesc cand ti-e lumea mai draga. Mai draga!!! Si cum Moliceanu n-a putut s-o intoarca din drumul ei, atunci i-a dat drumul!!!
  Ce panarama!

 47. Aceiasi mizerie pesedista,ne vedem la vot cand o veti lua in bot ca la ultimile alegeri! Nu invatati si nu vreti sa intelegeti nimic din asta!

 48. Avocatul poporului saptamana mare nu doresc rau dar sper sa faci pușcărie caci tu nu ti cu poporul securisti naibi ca nu mai scăpăm de voi