G4Media.ro

Avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au dat România în judecată la CEDO…

sursa foto: Facebook

Avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au dat România în judecată la CEDO pe motiv că ar fi supus la tratamente inumane

Avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au dat România în judecată la CEDO pe motiv că fostul președinte PSD al Consiliului Județea Neamț ar fi supus la tratamente inumane, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-un comunicat. Arsene – condamnat definitiv la închisoare pentru corupție – nu a petrecut nici o zi în penitenciar în România după condamnare, dar a fost arestat preventiv în 2018.

”Magistratul de legătură cu Italia din cadrul Ministerului Justitiei mi-a adus la cunoștință că avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au sesizat CEDO pe motiv că în România i s-ar încălca dreptul la viață și ar fi supus la tratamente inumane/degradante (art. 2, 3 și 4 din CEDO). Ministerul Justiției și ANP au depus la dosarul în care deja s-a dispus de instanța italiană returnarea condamnatului fugar documente în care evidențiem condițiile la standardele europene din penitenciar”, a mai declarat Gorghiu.

Ea a anunțat că o instanță din Italia va decide joi cu privire la o cerere de suspendare a predării lui Ionel Arsene, depusă de

la această solicitare. Menționez că statul român continuă procedurile pentru predarea condamnatului fugar Ionel Arsene și pentru a pune în aplicare hotărârea definitivă a instanței din Italia.

În același timp, condamnatul fugar Ionel Arsene și echipa sa de avocați au formulat o cerere de suspendare a predării și dispunerea unei expertize medicale prin care să se constate labilitatea psihică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Te asteapta Valcolv.
  Ti a pastrat un loc la etaj
  Speram ca macar in acei PUTINI ani sa fii facut poligon de tragere de colegii de celula.Sa stii cum este sa fii…de cineva (la propriu)

 2. macar o sa il curete de bani avocatii !

 3. Ca frumusel esti, sigur iti gasesti un gagik acolo

 4. Asa e, legea e inumana. Nu se poate ca fugarii condamnati si prinsi sa nu capete cativa ani de detentie in plus, pentru tentativa de eschivare de la executarea pedepsei, enevtual dublarea perioadei primite initial. Cum vine asta, esti condamnat, fugi in strainatate, cheltuim resurse ca sa te aducem inapoi si pedeapsa iti ramane aceeasi ? Care e semnalul transmis altora ?

 5. Așa cevaaaaaaaaaa

 6. Și nu m-ar mira dacă ar primi câștig de cauza la cum arată penitenciarele din RO și cum suntem penalizați an de an de către UE ca nu respectam drepturile omului cu deținuții. Și nu e nicio schema, e pur și simplu incompetenta statului RO de a construi ceva.
  Guvernul RO merita dat im fiecare zi im judecată pentru ca își bate joc de cetățenii lui. Când îți pleacă 4-5 milioane de cetățeni pe timp de pace înseamnă ca ai o problema, Ursula Von Den Leyen

 7. Profesiunea avocat = cea mai ingrată dintre profesii. Indiferent de meridianul unde este practicată.