G4Media.ro

Avionul ucrainean prăbușit în Grecia: o substanță albă de origine necunoscută, degajată…

Sursa foto: captură video ENA Channel

Avionul ucrainean prăbușit în Grecia: o substanță albă de origine necunoscută, degajată la locul accidentului / Experți în energie atomică ai armatei elene vor cerceta zona / Aeronava transporta 11,5 tone de muniție

UPDATE 13.30: Potrivit informațiilor furnizate autorităților elene de compania sârbă Valir, aeronava transport 11,5 tone de muniție, relatează iefimerida.gr.

Cei opt membri ai echipajului care au decedat erau ucraineni.

Potrivit unor surse guvernamentale, în zona accidentului se află unități de deminare ale Armatei Greciei.

Între timp, urmare a unui ordin al ministrului Mediului și Energiei, o echipă de inspectori de mediu se deplasează în zona în care avionul Antonov s-a prăbușit.

Știrea inițială: O substanță albă de origine necunoscută a fost degajată la locul prăbușirii avionul cargo ucrainean în Grecia, iar experți în energie atomică ai armatei elene vor cerceta zona, relatează presa din Grecia.

Guvernatorul regional a declarat că așteaptă evaluări ale experților pentru a stabili dacă materialul de război transportat de aeronava de transport este periculos pentru siguranța publică, scrie iefimerida.gr.

„Există neliniște, așteptăm aprecierile pirotehnicienilor și ai altor experți ai Pompierilor, pentru a avea o imagine completă. Nu există niciun motiv de evacuare a localităților din apropierea zonei în care s-a prăbușit aeronava, în condițiile în care nu există surse de foc și nu sunt degajări de fum în direcția zonelor rezidențiale”, a spus domnul Metios.

Potrivit informațiilor transmise de SKAI, la fața locului se deplasează experți în apărare biologică și nucleară, la ordinul Ministerului Apărării grec.

Potrivit aceleiași surse, este vorba despre 14 persoane care vor face cercetări la fața locului.

Anterior, Marios Apostolidis, șeful echipei operaționale din Kavala, a declarat că „pompierii cu echipamente speciale și instrumente de măsură s-au apropiat de punctul de impact al aeronavei și au văzut de aproape fuselajul și alte părți ale acestuia împrăștiate pe câmpuri”.

Acesta a subliniat că din ancheta la fața locului  s-a constatat că există „o substanță albă de origine necunoscută, însă instrumentele de măsură nu au arătat nimic alarmant”.

„Următoarea etapă este ca o dronă să survoleze întreaga zonă în care aeronava a căzut. Odată ce se stabilește că există stabilitate în teren și că nu există niciun risc pentru siguranța oamenilor care asistă operațiunea, întregul proces va începe”, a mai precizat acesta.

De menționat că doi pompieri au fost transportați la spital cu probleme de respirație. În zonă, mirosul de combustibil ars și de fum rămâne puternic, însă incendiile sunt foarte mici și nu există îngrijorare cu privire la reaprindere.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Avionul a avut ultima escala la Nis Serbia. Eroare fatala a ukrainenilor, sarbii ca de obicei i-au vandut in secunda doi rusilor.

 2. Teorii ale conspirației, exploatarea tendențioasă la adresa poporului ucrainean, putiniști și alte astfel de blestemății a generat acest accident aviatic. Substanța albă de origine necunoscută nu prezintă nici un pericol pentru că nu există surse de foc, numai că doi pompieri au fost internați de urgență cu probleme respiratorii, iar zona va fi cercetată cu ajutorul dronelor și armata intervine cu o echipă NBC.

 3. Pai daca mergea la amman !!

 4. Cum așa ceva ?
  Avion / companie din tara eroului antiputinist Zelenski face transporturi pentru Serbia, „sluga” lu’ Putin ?

 5. Substanta folosita ce creează Chemtrails pe cer?! 🙂

 6. Pare a fi Antrax. Pulberea albă .e forma sub care se folosește ca armă biologică, cu condiția- să fie inspirat. de aproape. Sper că mă înșel, dar povestea cu avionul e cât .se poate de sulfuroasă.

 7. Conform declaratiei ministrului sirb al apararii aeronava transporta munitie din Serbia catre Bangladesh via Iordania, Arabia Saudita, India. Nici o legatura cu razboiul din Ucraina.

  • oare numai tu ai mai citit si din alta parte stirea? Ma ingrozesc ce poate sa faca un titlu de 2 lei si un scriitor la fel ca jurnalist nu ii poti spune

 8. Despre drona prăbușita în Zagreb și avionul aterizat în Bulgaria s-a mai auzit ceva?

 9. Transporta rahat american cică e mai de calitate, se folosește mult în ultimele luni in special de cei mai prostănaci. Se zvonește ca o sa țină de cald la iarnă iar dacă consumi zilnic cică chiar îți creste și ikiul.

  • Este că dacă ți ar veni prin posta un contract de muncă si o viză in alb tu să pui țara, te ai sterge la gură cu mâneca si ai pune SUA ??
   Hai,nu fii ipocrit până la capăt si recunoaște…

 10. Foarte bine ca l.au dat jos. Ca e 11,5 t muniție sau 12 tone de substanță bioactiva e tot una. Asa trebuie toate tarile sa dea jos avioanele astea ucrainiene care se va demonstra ca au otrăvit o lume întreaga. Jos cu ele!

  • corect. toate Antonovorile de peste 30ani jos. Din cauza lor am ajuns la incalzire globala. La unii li se incince si creierul, se apuca sa bubuie enormitati, Corect periculoase