G4Media.ro

Avion al Marinei americane, interceptat de un MIG-31 deasupra Mării Barents

Sursa foto: Wikipedia/ Russian Air Force - Dmitriy Pichugin

Avion al Marinei americane, interceptat de un MIG-31 deasupra Mării Barents

Moscova a trimis un avion de vânătoare MiG-31 pentru a intercepta un avion de patrulare P-8A Poseidon al marinei americane care se apropia de spațiul său aerian deasupra Mării Barents, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Sky News.

„Controlul aerian rusesc deasupra Mării Barents a detectat o țintă aeriană care se apropia de frontiera de stat a Federației Ruse”, a scris acesta pe Telegram.

„Pentru a identifica o țintă aeriană și a preveni încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse, un avion de vânătoare MiG-31 din cadrul forțelor de serviciu de apărare aeriană ale Flotei de Nord a fost trimis în aer”.

În timp ce avionul de vânătoare rusesc se apropia, aeronava americană „a efectuat o întoarcere” și nu a trecut frontiera, a adăugat aceasta.

„Zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian deasupra apelor neutre, fără a traversa rutele aeriene sau a se apropia periculos de o aeronavă a unui stat străin”, a susinut ministerul rus al Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...