G4Media.ro

Avertizare MAE pentru românii care își petrec vacanța în Grecia: Risc ridicat…

Avertizare MAE pentru românii care își petrec vacanța în Grecia: Risc ridicat de incendii în mai multe regiuni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, avertizând că sâmbătă există un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie, în mai multe regiuni, din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit unui comunicat MAE, Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru 3 august, pe fondul temperaturilor ridicate, în următoarele zone: Attica; Lakonia; Viotia; Fthiotida; Insula Evia; Magnisia; Larissa.

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.