G4Media.ro

Avertizare de călătorie în Bulgaria: cod portocaliu de ninsoare și restricții de…

Sursa foto: Pixabay

Avertizare de călătorie în Bulgaria: cod portocaliu de ninsoare și restricții de circulație

Cea mai mare parte a Bulgariei se află joi și vineri sub ninsori abundente, iar autoritățile locale au emis un cod portocaliu pentru regiunile Smolian, Pazardjik, Plovdiv și Blagoevgrad, transmite MAE. În aceste zone se va forma un strat de zăpadă de până la 30 – 35 cm.

De asemenea, pentru regiunile Sofia, Kjustendil, Pernik, Loveci, Vrața, Montana, Kârdjali și Haskovo s-a emis un cod galben de precipitații sub formă de ninsoare și se va forma un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm.

MAE le recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...