G4Media.ro

Avertismentul unui oficial BCE: Este posibil ca piețele să subestimeze persistența inflației 

Sursa foto: Unsplash / Charlotte Venema

Avertismentul unui oficial BCE: Este posibil ca piețele să subestimeze persistența inflației 

Este posibil ca investitorii financiari să subestimeze persistența inflației în zona euro, a declarat Isabel Schnabel, membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

„Există riscul ca inflația să se dovedească a fi mai persistentă decât ceea ce este estimat în prezent de piețele financiare”, a declarat aceasta într-un interviu publicat vineri de Bloomberg.

Comentariile, care sugerează o nouă înăsprire monetară, au majorat așteptările privind ratele dobânzilor în zona euro, costul maxim al creditului crescând vineri la aproximativ 3,85%, față de aproximativ 3,70% joi.

Isabel Schnabel, considerată cea mai influentă dintre „șoimii” BCE, cei care sunt în favoarea unei politici mai stricte, a mai spus că banca centrală ar putea fi nevoită să „acționeze mai energic” dacă va constata că impactul înăspririi politicii sale asupra economiei este mai slab decât în trecut.

La începutul acestei luni, BCE a majorat ratele cu 50 de puncte de bază și a lăsat să se înțeleagă că o majorare similară va avea loc luna viitoare, după ședința din 16 martie. Deciziile sunt în continuare deschise, dar mai mulți oficiali ai BCE se așteaptă la o nouă majorare a ratei în luna mai.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. evident ca va persista. de s-ar renunta la profiturile record, anuntate constant, urmate de anunturi de rascumparare de actiuni?