G4Media.ro

Averea lui Jeff Bezos a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o…

Averea lui Jeff Bezos a crescut cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi. Motivul: Pe fondul sporirii optimismului privind tendinţele de cumpărături online, acțiunile Amazon au urcat cu 7,9%

Averea netă a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut luni cu 13 miliarde de dolari, cel mai semnificativ avans într-o singură zi de când a fost creat indicele Bloomberg Billionaires, în 2012, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Luni, acţiunile Amazon.com Inc au urcat cu 7,9%, cel mai mult din decembrie 2018, pe fondul sporirii optimismului privind tendinţele de cumpărături online. Anul acesta, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%.

Jeff Bezos, în vârstă de 56 de ani, este cel mai bogat om din lume. Averea sa a crescut anul acesta cu 74 de miliarde de dolari, la 189,3 miliarde de dolari, chiar dacă SUA înregistrează cel mai semnificativ declin al activităţii economice de la Marea Depresiune din anii 1930.

Averea sa este mai mare acum decât capitalizarea de piaţă a unor giganţi cum ar fi Exxon Mobil Corp, Nike şi McDonald’s.

Averea fostei sale soţii, Mackenzie Bezos, a crescut luni cu 4,6 miliarde de dolari, ea fiind acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

Săptămâna aceasta, Amazon, care livrează anual aproximativ zece miliarde de produse, urmează să publice rezultatele sale trimestriale. Luni, acţiunile Amazon înregistrau un avans de 4%, în timp ce indicele Nasdaq al Bursei de pe Wall Street a atins un nivel record, după ce jurnalul medical The Lancet a anunţat că vaccinul experimental împotriva COVID-19, denumit AZD1222 şi dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu cercetători de la Universitatea Oxford, este sigur şi produce un răspuns imunitar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Măcar la ăsta știm de unde are bani, nu ca la pesediști.

  2. Aia nu-i nici-o avere. Banii aia nu exista in buzunarul lui. Si cum creste, asa scade. Rockefeller era bogat, asta-i un pispirel schizoid pseudo-psihopat caruia ii s-a lasat prea mult frau liber …

    Planul lui Warren de redresare economica n-ar fi ucis pe nimeni(doar sa nu-si fi batut joc de bani ca pe la noi, ca se practica si-n America, orice ati papa).

    https://elizabethwarren.com/plans/ultra-millionaire-tax

  3. Stire veche, dupa deschiderea bursei azi, deja mai avea inca 15 miliarde in plus… Pana la sfarsitul zile ori mai are inca 10 or vreo 30 pot fi sterse. Asa functioneaza bursa, iar el, sa vand tot sa tina banii lichizi, nu poate, ca de, din nou, asa functioneaza bursa la nivelul unde se afla el… Deci stiri despre cati bani au unii miliardari ai caror bani sunt de fapt din valoarea calculata a actiunilor detinute in companiile lor, sunt doar CLICK BAIT!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.