G4Media.ro

Avenor College printează 3D viziere de protecție pentru medicii care luptă în…

Avenor College printează 3D viziere de protecție pentru medicii care luptă în prima linie în combaterea COVID-19

Avenor College, școală internațională bilingvă, cu acreditare românească și britanică, a decis să folosească imprimanta 3D, utilizată pentru orele de robotică, la confecționarea vizierelor, atât de necesare cadrelor medicale care îngrijesc bolnavii afectați de răspândirea virusului COVID-19.

Avenor College are campusul închis în această perioadă, dar se predau cursuri online, iar resursele școlii sunt folosite în lupta împotriva pandemiei. Profesorul de robotică, Salih Gokcel, împreună cu câțiva colegi din echipa administrativă a școlii au pus în funcțiune imprimata din laboratorul de Robotică:

”În plus, am scos din depozitul de resurse al școlii toate materialele medicale pe care le putem dona: mănuși, măști, termometre, etc. Ne-am gândit să folosim imprimanta 3D a școlii, utilizată de obicei la orele de robotică, pentru a produce viziere de protecție pentru cadrele medicale. Ne-am mobilizat rapid și am pus imprimanta la lucru. Primele colete au plecat deja spre Suceava, oraș aflat în carantină”, a transmis Salih Gokcel, profesor de Informatică și Robotică la Avenor College, într-un comunicat transmis G4Media.

Echipa implicată în acest proiect a reușit să solidarizeze și comunitatea din cartierul Greenfield, unde se află Avenor College. Avem deja răspunsuri de la câțiva vecini care dețin imprimante 3D și s-au oferit să ne ajute să creștem producția echipamentelor de protecție.

”De asemenea, am reușit să strângem cu ajutorul comunității noastre de părinți și alte materiale care vor fi de ajutor echipei de medici de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Câțiva părinți s-au mobilizat rapid și ne-au trimis deja produse (dezinfectant, mănuși, termometre, etc), iar un alt părinte ne-a ajutat cu transportul către destinație. Astăzi au plecat către Suceava primele coletele, dar vor urma și altele, pe măsură ce vom continua producția de viziere de protecție și vom colecta și alte ajutoare”, au mai transmis reprezentanții Avenor College.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ca si aceasta scoala mai sunt inca 50 de licee ce fac viziere.
    Sa le mentionati si pe ele…

    liceele au imprimantele din concursul de robotica First Tech Challenge