G4Media.ro

„Avem nevoie de protecție împotriva sabotajului rusesc”: Zelenski cere NATO să ajute…

Sursa foto: NATO.int

„Avem nevoie de protecție împotriva sabotajului rusesc”: Zelenski cere NATO să ajute la protejarea centralelor nucleare din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni membrilor NATO să ajute la garantarea protecției instalațiilor nucleare ucrainene, relatează Sky News.

Kievul a acuzat Moscova de atacuri repetate asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, cele mai recente lovituri având loc în acest weekend.

Într-un discurs video, Zelenski a îndemnat membrii NATO să acționeze.

„Toate națiunile noastre sunt interesate să nu avem incidente periculoase la instalațiile noastre nucleare.

Cu toții avem nevoie de protecție garantată împotriva sabotajului rusesc la instalațiile nucleare”, a spus Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. pas cu pas . oare primeste mutarea in plic ?

 2. vad ca iar se reia narativa de acum cateva luni. Pun intrebarea asta pentru a mia oara, poate imi raspunde, totusi, careva: sa inteleg ca rusii isi bombardeaza propria centrala nucleara, pe care au cucerit-o inca din Aprilie, si pe care o ocupa cu trupe proprii? De ce delegatia IAEA refuza sa acuze in mod explicit partea rusa de orice atac, cu toate ca inca sunt membrii IAEA prezenti pe teritoriul centralei nucleare? De ce IAEA a emis un comunicat criptic acum cateva zile, imediat dupa ce partea rusa a furnizat video-uri care demonstrau ca ucrainienii bombardeaza centrala nucleara, in care Rusia nu era numita drept agresor?

  Va mai vine mintea aia la cap vreodata sau tot propaganda mancati pe paine?

 3. Și poate îți răspunde cineva de o mie de ori!
  Ucrainienii își apară tara, copiii, părinții cu orice arma! Cu racheta, cu bata de baseball, cu fake news! Dupa mintea voastra va puneati capra la primul bețiv venit din Siberia!

  • Si cea mai simpla solutie ar fi ca rusii sa-si retraga obiectivele militare din apropierea centralelor nucleare.
   Este o tactica de cea mai joasa speta sa se puna la adapost in felul asta. Mai odios decat armatele de primitivi care-si fac scuturi vii din proprii copii. Aia cel putin isi pun in pericol doar proprii urmasi – care altfel ar putea deveni la fel ca ei.
   Ghinionul rusilor e ca armele ucrainenilor devin din ce in ce mai precise si ca sa scape de ele vor fi fortati, daca nu le vine gandul bun sa paraseasca zona, sa se puna la adapost chiar langa reactor. Asta s-ar putea sa inceapa sa-i usture…