G4Media.ro

“Avem deja multe institute și puțini cercetători” – Reacție dură a conducerii…

Sursa foto: Facebook UBB

“Avem deja multe institute și puțini cercetători” – Reacție dură a conducerii Universității Babeș-Bolyai, la institutele de cercetare propuse de ministrul Fondurilor Europene

“Avem deja multe institute și puțini cercetători”. Avertismentul vine de la cea mai mare instituție de învățământ superior din România, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care într-un comunicat oficial semnat de “conducerea” UBB atrage atenția că noile institute de cercetare propuse de Ministerul Fondurilor Europene trebuie, în primul rând, să fie “gândite și propuse de ministerul de specialitate”, și apoi trebuie să nu adâncească inegalitățile “dintre diverse zone ale țării”, prin concentrarea lor tot în zona Bucureștiului.

Reacția dură a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, instituție ce conduce universitățile românești în toate clasamentele universitare internaționale și care are cel mai mare număr de studenți, vine după ce ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat în exclusivitate pentru G4Media.ro că pregătește 4 proiecte strategice de cercetare din fonduri UE – Institut de Inteligență Artificială, Institut de medicină genetică, tehnologiile viitorului și vaccin tetravalent.

Paradoxal, ideea acestor 4 noi institute de cercetare a fost lansată public nu de ministrul de resort, ci de cel de la Fonduri Europene, care a anunțat că abia ulterior l-a “abordat” pe șeful de la Cercetare, Dragoș Ciuparu.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Natural suntem prosti dar inteligenti artificial 🙂

 2. Bucureștiul are deja prea mulți trântori pe bani publici și europeni. 100 de ani de acum încolo în București n-ar trebui să se mai înființeze nimic. Doar în Ardeal/Banat și Moldova, pentru că au fost jefuite destul de București până acum.

 3. Asemenea institutii sunt cu miile in Romania.
  Ele au evoluat in pradatorul perfect care devoreaza fara mila banul public.
  Cei care populeaza aceste institutii sunt dintr-o rasa superioara (politrucus miserabilus) si beneficiaza de sporurile suculente pentru titlul de doctor si cele 2-3 facultati din portofoliu.

 4. Sunt multe institutii burdusite de falsi cercetatori, care nu fac absoult nimic, dar primesc fonduri uriase.

  • Și nu se vaită că sunt subfinanțate, subdimensionate, iar ele sunt populate, majoritate, de cercetători închipuiți, altfel am avea ceva rezultate. Interesant de aflat ce au realizat de la înființare, dacă nimic, nu- și justifică existența, adică sunt o bagubă pt. buget

 5. Dincolo de numarul cercetatorilor si al institutelor, cred ca mai important ar fi sa ne uitam la ce rezultate avem, raportat la sumele investite.