G4Media.ro

Autorul unui atac cu cuţitul asupra unui evreu din Zurich jurase credinţă…

Sursa foto: Unsplash / Stephen Leonardi

Autorul unui atac cu cuţitul asupra unui evreu din Zurich jurase credinţă Statului Islamic

Autorul atacului de sâmbătă seara împotriva unui evreu ortodox din Zurich jurase credinţă Statului Islamic, au dezvăluit luni autorităţile elveţiene , potrivit agenției AFP, preluată de Agerpres.

Victima, în vârstă de 50 de ani, a fost rănită grav cu cuţitul, însă luni se afla în afara oricărui pericol, a comunicat Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Elveţia, conform agenţiei Keystone-ATS preluate de AFP.

Atacatorul are 15 ani şi este cetăţean elveţian de origine tunisiană, a precizat parchetul pentru minori. El a fost arestat de poliţie în apropierea locului faptei, iar ancheta urmează să stabilească dacă a avut şi complici sau a acţionat singur.

Adolescentul a înregistrat video un mesaj în arabă, în care revendica atacul şi îşi declara fidelitatea faţă de Statul Islamic, a adăugat Mario Fehr, şeful poliţiei din cantonul Zurich, într-o conferinţă de presă. Materialul respectiv urmează să fie inclus ca probă în dosarul penal.

Potrivit AFP, pare să fie vorba despre aceeaşi înregistrare ca şi cea publicată şi transcrisă de firma americană de consultanţă specializată în monitorizarea extremiştilor de dreapta şi a jihadiştilor SITE Intelligence Group. În mesaj, un tânăr se prezenta ca „soldat al califatului” şi chema la „lupta mondială împotriva evreilor”.

Preşedinta Confederaţiei Elveţiene, Viola Amherd, a dat asigurări că în ţara sa „nu e loc pentru antisemitism” şi a scris în reţeaua X că atacul cu cuţitul a şocat-o şi se gândeşte la cel rănit şi la „concetăţenii noştri evrei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...