G4Media.ro

Autoritățile pro-ruse confirmă moartea generalului Zavadski / Acesta este al șaptelea general…

Sursa: globalgiving.org

Autoritățile pro-ruse confirmă moartea generalului Zavadski / Acesta este al șaptelea general rus care moare în războiul din Ucraina

Comandantul adjunct al Corpului 14 Armată al Rusiei, generalul-maior Vladimir Zavadski, a fost ucis în Ucraina, a declarat guvernatorul pro-rus al regiunii Voronej, Alexander Gusev, citat de BBC.

Anterior, moartea generalului a fost raportată pe surse de mass-media.

Potrivit unei postări pe canalul Telegram al guvernatorului, Zavadski a murit „la un post de luptă în zona unei operațiuni speciale”, numele folosit de autoritățile ruse pentru războiul din Ucraina.

Săptămâna trecută, mai multe surse rusești care susțin invazia Ucrainei au anunțat moartea comandantului adjunct al Corpului 14 Armată.

Primele mesaje despre decesul generalului-maior Zavadski au apărut în chat-urile Școlii de Comandament al Armatelor Combinate de la Moscova în seara zilei de 28 noiembrie. Unul dintre absolvenții școlii a raportat că, în jurul orei 14:30, ora Moscovei, generalul a fost aruncat în aer de o mină în timp ce se afla într-o zonă de luptă.

Publicația militară Novorossiya a raportat că generalul-maior a murit în apropierea orașului Izium din regiunea Harkov. Izium este situat la aproximativ 50 km de linia frontului.

Potrivit altor surse, Zavadski ar fi putut muri în apropiere de satul Krinki din regiunea Herson, unde armata rusă a încercat în ultimele săptămâni să distrugă capetele de pod ale Forțelor Armate ucrainene de pe malul stâng al Niprului.

Guvernatorul nu a precizat în ce circumstanțe a murit generalul.

Zavadski a devenit al șaptelea general rus care moare de când a început invazia rusă în Ucraina. Patru generali ruși – Andrei Suhovetski, Vladimir Frolov, Kanamat Botashev și Roman Kutuzov – au murit în primele patru luni de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Minciuni! Este al vreo 30-lea!