G4Media.ro

Autoritățile din oraşul ucrainean Kolomia vor să lanseze o rută feroviară spre…

sursa foto: G4Media.ro

Autoritățile din oraşul ucrainean Kolomia vor să lanseze o rută feroviară spre România

Primarul oraşului ucrainean Kolomia (regiunea Ivano-Frankivsk), Bohdan Stanislavski, a anunțat că autoritățile lucrează la lansarea unei rute feroviare către România. Oficialul ucrainean a menționat că a semnat în acest sens un memorandum cu Vasile Moldovan, primarul orașului Sighetu Marmației, transmite Rador Radio România.

Bohdan Stanislavski a scris pe Facebook că o rută feroviară Kolomia-Sighet va permite conectarea oraşului ucrainean cu România, țară membră a Uniunii Europoene. Kolomia are deja un tren care face legătura cu Varșovia, capitala Poloniei. Legătura cu Sighetu Marmației ar urma să fie făcută cu trenurile 753/754 și 755-756, care circulă deja pe ruta Rahiv-Valea Vişeului.

„Acest lucru ne permite să sperăm că inițiativa va fi implementată în viitorul apropiat, pentru că propunerea este absolut reală. Mulțumim partenerilor noștri români pentru că ne-au sprijinit prin acțiuni în acest moment important. Logistica a fost întotdeauna cheia dezvoltării orașelor și a țării în ansamblu. Oficialii din Sighetu Marmației demonstrează în mod clar ce înseamnă o cooperare eficientă” – se arată în mesajul primarului din Kolomia.

La următoarea şedință a consiliului local, primarul Bohdan Stanislavski va propune ca deputații să se adreseze guvernului de la Kiev și companiei feroviare „Ukrzalizniția” solicitând sprijin pentru această inițiativă. „Partenerii români își vor contacta și ei operatorul național de transport ferovoar. O astfel de concentrare a rutelor feroviare internaționale care pornesc din Kolomia ne va permite să dezvoltăm un nod puternic de transport și logistică în orașul nostru” – a mai transmis primarul din Kolomia.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Imposibil!…O asemenea rută feroviară s-ar putea totuși realiza dacă ea ar fi construită integral de ucraineni, inclusiv pe teritoriul României, după care ar da comision 10% autorităților române comision pentru ca au fost de acord. Conform obiceiului… Altfel este imposibil!

  • De acord cu tine. Iar dacă vezi ce vor să facă nici măcar nu trebuie construit ceva, românii trebuie doar să fie de acord ca un tren din Ucraina să treacă podul peste Tisa până la Sighet și nici măcar de asta nu sunt în stare românii. Eventual dacă vine cineva de la NATO și UE atunci statul român arată ca nu e eșuat. El eșuează doar când vrea.

  • Ai dreptate, din pacate.
   Traditia e veche, multe cai ferate de la noi au fost facute de straini, de exemplu de nemti in timpul celui de-al doilea razboi mondial ca sa lege Ardealul de Moldova.
   Si chiar cand va fi facuta linia, tot obiceiul local spune ca trebuie sa fie incidente zilnic, alese aleator dintr-un menu cu incendii, deraieri, mecanic beat, sine furate etc.