G4Media.ro

Autoritățile din Iași susțin că Ministerul Transporturilor a aprobat construirea șoselei de…

Sursa Foto: commons.wikimedia.org

Autoritățile din Iași susțin că Ministerul Transporturilor a aprobat construirea șoselei de centură la Podu Iloaiei, unde frecvent au loc blocaje și se produc accidente

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu, afirmă că Ministerul Transporturilor a dat undă verde pentru construirea şoselei de centură a oraşului Podu Iloaiei, unde frecvent se produc blocaje în trafic, studiul de fezabilitate urmând să fie scos la licitaţie în acest an.

Mugurel Ovidiu Laicu a declarat pentru News.ro că Ministerul Transporturilor a aprobat nota de fundamentare înaintată de DRDP Iaşi privind realizarea variantei ocolitoare a oraşului Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, el precizând că şoseaua va avea o lungime de peste patru kilometri.

„Am stabilit că vom face o şosea ocolitoare la Podu Iloaiei. Sunt bani alocaţi. Ar fi o centură pentru a evita acel punct de strangulare a traficului din localitate. Scoatem anul acesta la licitaţie studiul de fezabilitate, iar tot anul ăsta îl vom termina. Anul viitor scoatem la licitaţie proiectul plus execuţia”, a afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu.

Şeful DRDP Iaşi consideră că lucrările ar putea începe în septembrie anul viitor şi că în 2024 şoseaua de centură de la Podu Iloaiei poate fi finalizată.

„Este un blocaj frecvent de trafic la Podu Iloaiei şi situaţia trebuie rezolvată. Nu putem aştepta să se facă autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Şoseaua ocolitoare de la Podu Iloaiei nu face parte din A8, este un obiectiv independent prin care ne propunem să ocolim oraşul. Va fi un traseu de peste patru kilometri paralel cu calea ferată care va rezolva problema traficulului”, a mai afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu.

Costel Alexe a scris luni pe Facebook că unul dintre proiectele prioritare pentru Iaşi este construirea variantei de ocolire a oraşului Podu Iloaiei, el adăugând că a transmis DRDP o solicitare privitoare la realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru această şosea de centură.

În zona localităţii ieşene Podu Iloaiei se produc frecvent blocaje în trafic, mai ales în weekend, când numărul de maşini creşte, iar deplasarea pe o distanţă de numai câţiva kilometri ajunge să dureze şi peste o oră.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Constant greseli de exprimare in titlurile redactiei, dezacorduri etc. Angajati un profesor de limba romana sa va verifice stirile inainte de a le incarca…..toate astea sunt oglinda voastra.

  2. Toate drumurile ar trebui sa aiba sensurile separate corespunzator. In loc sa puneti borduri, mai bine faceti treaba asta. Aceiasi bani, aceleasi tepe, aceleasi materiale.

  3. Salutari tuturor !
    Un semnal pe față demn de cartea recordurilor. Unii ne mint constant promițând Moldovei autostrăzi ( mai nou), fonduri europene, pnnr, bla bla bla, nimic concret. Apoi apare un articol, un anume din mt vine cu știre de ultima ora, centură ocolitoare PoduI Iloaiei, adică la revedere autostradă Iași-Tg. Mureș sau Tg. Neamț….
    Vă așteptăm la vot dragi Moldoveni !!!

  4. Doar când citesc ,, studiu de fezabilitate” și verbe la viitor : vom face se va face,….etc mă apucă greața …OARE DIN CAUZA ASTA SUNT ALEGERI ??…ALEGEREA ALTOR HOȚI ,A ALTOR MINCINOȘI?? …Pentru ducerea in eroare în scopul obținerii unor avantaje personale sau de grup legea pedepsește cu închisoarea pe escroci. In politică ajungi șef de partid ,de alianță ,președinte de țară….