G4Media.ro

Autoritățile din Amsterdam vor să interzică accesul turiştilor în cafenelele unde se…

Autoritățile din Amsterdam vor să interzică accesul turiştilor în cafenelele unde se vinde canabis

În dorinţa de a schimba imaginea oraşului Amsterdam, autorităţile locale vor să elimine una dintre cele mai importante atracţii turistice: cafenelele unde se vinde canabis, transmite Bloomberg.

Potrivit unei propuneri a primarului Femke Halsema, doar cetăţenii olandezi vor putea să intre în cafenelele din Amsterdam unde se vinde canabis. Propunerea, sprijinită de poliţia şi procuratura locală, este destinată să răspundă la proliferarea traficului cu droguri şi crima organizată care au legătură comerţul cu marijuana.

„Piaţa de canabis este mult prea mare şi supraîncălzită. Vreau să reduc piaţa canabisului şi să o fac mai gestionabilă. Condiţia să fii cetăţean este una ambiţioasă, dar nu văd altă alternativă”, a spus primarul din Amsterdam.

Femke Halsema şi-a trimis vineri propunerea Consiliului Local din Amsterdam, demarând procesul de dezbatere politică, ce include şi discuţii cu privire la o perioadă de tranziţie cu proprietarii cafenelelor. Edilul se aşteaptă ca măsura să intre în vigoare anul viitor, cel mai devreme.

Aceasta este ultima iniţiativă demarată de autorităţile din Amsterdam pentru a reduce fluxul de vizitatori şi a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru locuitori. Grupuri mari de turişti au inundat Amsterdamul, după ce zborurile ieftine cu avionul au făcut din acest oraş o destinaţie populară de weekend.

Înainte de carantinele impuse de coronavirus, renumitul district roşu din Amsterdam, cafenelele unde se vinde canabis şi canalele din Amsterdam atrăgeau peste un milion de vizitatori în fiecare lună, mai multă decât populaţia permanentă a oraşului.

„Cafenelele, în special cele din centru, funcţionează în mare parte pentru turişti. Creşterea turismului nu a făcut decât să crească cererea şi a atras grupările infracţionale în acest proces”, a spus Halsema.

Deşi scăderea numărului de turişti, ca urmare a pandemiei, a dat o lovitură bugetului oraşului, prima femeie care ocupă postul de primar al Amsterdamului este hotărâtă să restructureze acest sector după ce va trece criza. Faptul că le va fi interzis accesul în cafenelele unde se vinde canabis ar putea să îi descurajeze pe unii dintre potenţialii turişti.

Vizitarea unei cafenele unde se vinde canabis era un „motiv foarte important” pentru 57% dintre vizitatorii străini în centrul Amsterdamului, care include şi faimosul cartier roşu, arată un studiu comandat de Guvernul olandez.

În prezent, în Amsterdam există 166 de cafenele şi majoritatea dintre ele nu sunt necesare dacă planul edilului va intra în vigoare. Potrivit studiului guvernamental, ar fi nevoie de doar 68 de cafenele pentru a acoperi cererea locală de canabis.

Restricţii similare se aplică deja în oraşele Maastricht şi Den Bosch, care au reacţionat după ce cafenelele lor au fost luate cu asalt de vizitatori din Germania, Franţa şi Belgia. Aceste eforturi sunt susţinute de o lege olandeză din 2013, care este destinată să favorizeze piaţa locală de canabis şi să reducă turismul în vederea consumului de droguri.

Sursa: Agerpres

Image by Pexels from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce nenorocire, cum să facă așa în Amsterdam, acestă Sodomă a progresiștilor!

  • Intoarce-te in pestera. Fumul de la lemne iti prinde mai bine. Poate desenezi si chipul lui Decebal pe peretii pesterii. Ai citit vreun raport despre rata criminalitatii, calitatea vietii, etc in Olanda?

 2. După un an în care vor vedea că nu au turiști, se vor răzgândi.
  Dacă am fi inteligenți vom legaliza noi marijuana, dar n-ai cu cine…

  • Cu cine? Cu aur? Cu popa ăla care nu respectă legea? Cu o nație de criminali bețivi pt care băutură e ok dar iarba e nașpa… No… No way

  • Daca boomerii din tara asta nu pot sa inteleaga ca tinerii daca vor oricum consuma si vor consuma ceva mult mai nociv de la oameni mult mai periculosi. Dar ce sa le ceri habotnicilor inapoiati din Romania cu drept de vot.

 3. În cafenele vor cumpăra cetățenii, care apoi vor vinde pe stradă la turiști. Smart!

 4. O masura retrograda tipic socialista care va crea o noua piata ilegala masiva.

  Se puteau gasi alte masuri pentru a ingradi excesele turistilor de canabis si ciuperci.

  Se mai si lauda singura primarita asta cu geniala ei masura ‘ambitioasa’.

  • Poate ai sarit peste esential: „PRIMA FEMEIE care ocupă postul de primar al Amsterdamului este hotărâtă să restructureze acest sector”.
   Prima femeie primar in Amsterdam – sarbatoriti aceast eveniment istoric progresistii mei!
   Venind de la o femeie ideea nu are cum sa fie altfel decat geniala, deci nici nu mai e nevoie de dezbatere, daca era si neagra aceasta primarita nici nu mai era nevoie sa se anunte masura, mergea direct implementata.

 5. @TB
  Nu ma intereseaza ca e femeie sau ca e e prima.
  Bravo ei, whatever.
  E exagerat sa credem ca nu mai poate fi criticata sau inlocuita din cauza ‘egalitatii de gen’

  Masura insa este regresista, nu aduce vreun progres.
  Ignora aspectele economice si creaza premizele unei criminalitati ridicate. Ca si prohibitia din State in anii ’30.