G4Media.ro

Autoritățile belgiene au suplimentat lista cu zone roșii din România, incluzând și…

Autoritățile belgiene au suplimentat lista cu zone roșii din România, incluzând și Bucureștiul / Toate persoanele care călătoresc în Belgia din aceste zone trebuie să intre în autoizolare și să efectueze testul pentru depistarea Covid-19

Autoritățile de la Bruxelles au suplimentat vineri lista cu zone roșii din România cu încă 13 județe, plus Bucureștiul, toate persoanele care sosesc în Belgia din regiunile incluse în zona roșie trebuind să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular pentru depistarea coronaviruslui, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie.

Aceste 13 județe și Capitala se adugă celor 24 de județe incluse pe lista cu zone roșii întocmită de Belgia la începutul lunii.

Comunicatul transmis de MAE: 

În continuarea informațiilor referitoare la condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august a.c., o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie. Astfel, începând de azi, în zona roșie sunt incluse următoarele zone/județe din România:
· București-Ilfov (București, Ilfov);
· Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj);
· Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că în zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe:
· Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
· Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);
· Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);
· Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie.
Totodată, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E amuzant cum autoritatile unor tari ca Germania si Belgia au timpul si resursele necesare pentru a face bilantul ALTOR tari, sa vada care zona e OK si care nu, in timp ce pulifricii de la noi nu pot face nici macar statistici si predictii precise si clare pentru tara in care traiesc.

  2. E clara treaba cu belgienii… porobabil au si ei cativa capsunari de prin Arad, Timis de nu au inclus judetele in zone rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.