G4Media.ro

Autoritatea Palestiniană „îşi va reexamina” relaţia cu SUA după veto-ul acestora la…

Foto: Wikipedia

Autoritatea Palestiniană „îşi va reexamina” relaţia cu SUA după veto-ul acestora la ONU, avertizează Mahmoud Abbas

Președintele Mahmoud Abbas a anunţat sâmbătă că Autoritatea Palestiniană „îşi va reexamina relaţia” cu Washingtonul după veto-ul SUA de joi privind apartenenţa palestinienilor la ONU, relatează AFP, conform Agerpres.

„Conducerea palestiniană va revizui relaţiile bilaterale cu Statele Unite pentru a garanta păstrarea intereselor poporului nostru, a cauzei noastre şi a drepturilor noastre”, a declarat preşedintele Abbas într-un interviu acordat agenţiei palestiniene de ştiri WAFA.

Palestinienii, care din 2012 au statutul inferior de „stat observator non-membru” la ONU, au cerut Consiliului de Securitate să accepte ca un „stat palestinian” deja recunoscut de majoritatea capitalelor să-şi ia locul „legitim” în Organizaţia Naţiunilor Unite.

Dar Statele Unite, care au făcut tot ce au putut pentru a întârzia votul, nu au ezitat să-şi folosească dreptul de veto, pe care îl folosesc în mod regulat pentru a-şi proteja aliatul israelian.

Veto-ul SUA „a stârnit o furie fără precedent în rândul palestinienilor şi al populaţiei din regiune, potenţial împingând regiunea spre mai multă instabilitate, haos şi terorism”, a avertizat Abbas.

Prin urmare, Autoritatea Palestiniană va „dezvolta o nouă strategie” pentru a-şi afirma alegerile „independent şi va urma un proiect palestinian, mai degrabă decât o viziune americană”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. O crunta lovitura aplicata Americii de catre cea mai corupta administratie din lume