G4Media.ro

Autopsia DNA. Cauzele decesului

Autopsia DNA. Cauzele decesului

Decesul faimoasei Direcții Naționale Anticorupție a fost constatat oficial pe data de 29 octombrie de către un procuror DNA în dialog cu șefa interimară a instituției. Până la această evaluare din interior, vedem cu toții din afara instituției cum DNA agoniza de aproape doi ani. O moarte lentă, începută din momentul decuplării de la firele SRI. Dar nu decizia CCR din 2016 a cauzat moartea anticorupției, deși eliminarea Serviciului Român de Informații din anchetele penale a diminuat semnificativ capacitatea de investigare a procurorilor.

Boala s-a declanșat cu adevărat odată loviturile de baros aplicate în Parlament de PSD-ALDE legislației penale în tandem cu Curtea Constituțională. Astfel, au fost dezincriminate total sau parțial faptele cele mai întâlnite de corupție, ca abuzul în serviciu sau conflictul de interese. Au urmat alte decizii care au legat mâinile procurorilor, cum s-a întâmplat în cazul OUG 13. Curtea a stabilit că procurorii nu pot investiga circumstanțele adoptării unei Ordonanțe de Urgență.

Operațiunea de castrare executată de Parlament și de CCR a fost dublată de atacuri directe la adresa magistraților, prin intermediul Inspecției Judiciare. Sub cozile de topor Netejoru și Stan, Inspecția a tăbărât pe fiecare procuror cu dosare importante în lucru, cu scopul evident al intimidării. Amenințați cu excluderea din magistratură sau cu alte sancțiuni arbitrare, majoritatea procurorilor au dat înapoi. Aceștia sunt până la urmă angajați la stat, care funcționează în sisteme ierarhice destul de rigide, extrem de sensibili în consecință la voința politică.

Or, puterea le-a transmis pe toate căile că nu mai este nevoie de serviciile lor, dimpotrivă. Cei care vor continua să alerge după politicieni, vor fi vânați, urmăriți, scoși din circuit. În plus, PSD și ALDE le-a mai transmis ceva esențial, prin toate modificările aduse legilor justiției: vor face totul pentru a-i pune iarăși pe procurori sub control politic. Din acest motiv le-au transmis că nu sunt magistrați, ci subordonați direct ministrului justiției. Au înființat secția specială de investigare a infracțiunilor comise de magistrați tot cu scopul de a-i executa exemplar pe cei care refuză să capituleze. A început, așadar, o veritabilă luptă împotriva celor care luptă cu corupția.

Adăugați la toate cauzele expuse mai sus terorismul mediatic, atacarea, denigrarea și demonizarea sistematică a procurorilor DNA. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a aplicat lovitura de grație în februarie 2018, când a cerut revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Câteva luni mai târziu, pe 9 iulie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul fără prea multe explicații. Cei mai mulți au înțeles încă de atunci că s-a încheiat, acuzând faptul că nici o instituție nu mai lupta alături de ei. Se putea lupta șeful statului ceva mai convingător pentru DNA?

Între timp, ministrul Toader a cerut și revocarea procurorului general, Augustin Lazăr. Acesta încă se luptă în justiție pentru a întârzia momentul în care Guvernul va impune viitorul procuror general, adică vârful piramidei în procuratură.

Unii procurori au reproșat Serviciului Român de Informații că s-a retras cu totul în cazarmă și că nu mai trimite de ceva timp informații relevante despre fapte de mare corupție, un drept pe care SRI nu l-a pierdut după decizia Curții. Dar aici nu e clar dacă, aruncând vina pe SRI, procurorii anticorupție și-au acoperit de fapt propria neputință. Nu este, deci, exclus, ca SRI să-și facă mai departe treaba, dar procurorii să ezite. De remarcat în dialogul dintre Jurma și Mirică publicat de G4Media că ambele constată că procurorii sunt speriați, că marii bărbați din DNA se comportă ca șoarecii și că, deși există dosare cu potențial, sunt ținute în fișet.

Au cedat prea ușor procurorii DNA? Nu sunt ei plătiți până la urmă cu salarii bune, n-au fost ei pregătiți într-o meserie pentru a rezista la stres, presiuni și condiții ostile? Puteau să-și facă mai departe treaba ca și cum nimic nu s-a întâmplat? Greu de spus. În tot cazul, așteptările publicului de la ei au fost și încă sunt foarte mari. Nu uitați că oamenii au ieșit în stradă pe ger și viscol în 2017 inclusiv pentru DNA și au continuat să o facă luni de zile. Acești oameni au tot dreptul să fie astăzi dezamăgiți. DNA s-a bucurat de o susținere externă fără precedent, de elogii în rapoartele MCV, superlative în presa occidentală și de invidia sinceră a vecinilor bulgari.

Nu doar slăbiciunea multor procurori din DNA trebuie adăugată la cauzele decesului, ci și scandalurile care au măcinat instituția din interior. Cei mai mulți sunt buni profesioniști, dar au destule cazuri care au ridicat serioase semne de întrebare legate de calitatea umană a unor magistrați ajunși în DNA. Avem apoi cozile de topor din sistem, magistrați ca Anca Florea, Lucian Netejoru, Lia Savonea sau alții ca ei, gata să execute ordine politice și să lucreze împotriva intereselor breslei din care fac parte.

Ar fi o exagerare și un neadevăr să spunem că DNA a sucombat din cauze interne. Acestea doar s-au adăugat la o crimă cu premeditare executată în văzul lumii, cu martori, de mai mulți autori cu nume și prenume: Liviu Dragnea, Tudorel Toader, PSD și ALDE, plus alianța nevăzută a marilor penali, formată din oameni de afaceri, politicieni și moguli de presă.

Dialogul dintre Anca Jurma și Florentina Mirică are ceva dramatic, aproape tragic. Două femei caută cu disperare soluții de resuscitare a pacientului, dar realizează repede că nu le mai prea ajută nimeni, că muncesc în zadar, că procurorii țin dosarele prin fișete sau că armata de bărbați din DNA se comportă ca șoarecii.

De remarcat în acest context determinarea șefei interimare, Anca Jurma, care deși nu se bucură de autoritatea unui mandat plin, le cere procurorilor să facă mai departe dosare când într-o atmosferă de demobilizare totală. Jurma dovedește mai mult curaj decât ”armata de bărbați” la un loc. Faptul că nu s-a resemnat, că n-a adoptat clasica atitudine defetistă arată că șefa interimară de la DNA are conștiință de magistrat adevărat și responsabil.

În loc de epilog, o scenă descrisă de șefa interimară a DNA în dialogul cu subalterna sa: ”Îmi răsună și acum în urechi discuția de la restaurant, de lângă mine, cu ăștia doi care făceau afaceri cu primăria, și ziceau: stai liniștit că D.N.A.-ul a murit, procurorul general e în evaluare (…) deci nu mai e nicio problemă! ”.

DNA-ul pe care îl știm nu mai există. Instituția trebuie totuși să supraviețuiască în vremuri când țara este condusă de infractori. Cât timp vedem că în instituție mai există  totuși procurori dispuși să-și facă meseria cu orice riscuri, chiar și în condiții de ostilitate totală, de abdicări sau lașități instituționale, mai există speranță că într-o bună zi instituția poate fi repornită și reconstruită din temelii.

Citește și

EXCLUSIV AUDIO Procuror DNA: Nu s-a mai pus problema să scoatem dosare, ci să scădem stocul, cu clasări/ Șefa interimară a DNA, Anca Jurma: Facem dosare, ce Dumnezeu! Deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

37 comentarii

 1. Nu am nici o indoiala ca odata, cumva, cei numiti dragnea, tt, psd, alde vor cadea si poate raspunde de dezastrul creat.
  Intrebarea este: cit va dura pentru ca societatea noastra sa se recupereze si sa revina la valorile democratice cerute de societatea europeana civilizata in care (inca) ne aflam?
  Acum 29 de ani, Brucan ne-a dat vreo 30 de ani pentru ca democratia sa se implementeze in societatea bolnava lasata in urma de dictator. Acum dupa 29 de ani sintem in situatia ca ne mai trebuie multi ani ca se ne revenim din acest vis rau.
  Oare vom ajunge vreodata la liman?
  Fara participarea activa a societatii, raspunsul poate fi: niciodata!

  • Brucan nu a spus ca mai sunt necesari 30 de ani, ci 20 !!! S-a dovedit ca era in mare eroare…probail ca nici el nu a putut evalua ce caractere de pasari pradatoare la nivel de archeopteryx(adica cea mai inapoiata pasare, care abia se desprindea de reptile) au cei din mafia pcr-isto securista, incat lor nu le ajung sute de ani (poate nici mii) sa evolueze spre ceea ce se poate numi oameni , incat sa-si piarda instinctul de pradatori si sa devina intelegatori cu semenii lor si sa se straduiasca pentru binele comun al populatiei si al tarii numite Romania!!!!

  • Este vina presedintelui si a procurorilor, pentru ceea ce se intimpla astazi in justitie.
   Presedintele nu trebuia sa o revoce, cu niciun pret, pe exceptionala Sefa a DNA.
   Procurorii ar fi trebuit sa-i aresteze imediat pe judecatorii corupti de la CCR, aflati in slujba mafiei, care au dat decizii aberante, in favoarea infractorilor, pentru aderarea la un grup infractional organizat, pentru depasirea atributiunilor, pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei, pentru favorizarea infractorilor.
   Infractiunile fiind flagrante, masura arestarii preventive era obligatorie.
   Acelasi lucru trebuia sa se intimple cu parlamentarii mafiei, care votau legi in favoarea infractorilor, legi care faceau imposibila culegerea de probe.
   Sa nu se mai piarda vremea cu aprobarea parlamentului pentru arestarea parlamentarilor. Parlamentarii au imunitate doar pentru declaratiile politice din parlament. Dezincriminarea faptelor de coruptie, blocarea culegerii de probe impotriva infractorilor, nu sunt declaratii politice in parlament, deci nu beneficiaza de imunitate.

 2. Textul e bine de pastrat. E foarte cuprinzator, aratand intreaga noastra frustrare, a celor care am sperat in DNA(si in Dumnezeu se zice ca oamenii cred, dar, doar spera, pentru ca e prea complicat sa te hazardezi sa zici ca tu chiar crezi), ca niste copii. Ma gandesc ca oameni AI LEGII, care s-au pregatit in drept, deci pentru a face dreptate, nu sunt in stare sa lupte pentru dreptate, ce sa mai zici de oamenii obisnuiti care nu au aceasta scoala ?!!! Daca oamenii din justitie NU PROTESTEAZA ca sunt timorati de catre nelegiuitii care au pus labele pe institutii, cum sa ne asteptam ca masele largi sa lupte ??? Noi nu avem oameni de calitate in justitie, asta e clar. Cum sa avem oameni de calitate in procent mare in randurile maselor largi, devreme ce nu are nici macar cine sa le dea un exemplu de probitate morala IN SECTORUL UNDE NORMAL AR FI SA FIE CREMA SOCIETATII?!!!!!!!!!!!! DNA-ul a fost ajutat sa faca ceva treaba numai pentru a face impresie afara ???? A FOST TOTUL DE PARADA, OARE ? Iar acum, mafia care e la putere nu se mai sinchiseste de impresia pe care o face tara sau de reputatia pe care au are ea ca putere, pentru ca SI-A DAT MASCA JOS si are de gand sa sfideze vestul, BAZANDU-SE PE CEVA, SI ANUME, BAZANDU-SE PE EST!!! DACA-I LASAM, ASTA VOR DEMONSTRA !!!!

  • DNAul se pare că o scormonit cuibul de viespi, momentan au tăbărât pe el! Ce mi se pare dătător de speranță e că tot ra..tul iese la suprafață, populatia este din ce in ce mai conștientă de ce se întâmplă; in ultimii doi ani ne-am trezit mai mulți, de când cu OUG 13…se pare că găștile de mafioți au fost întotdeauna dupa 89, asta in timp ce noi ne imaginam că politicienii dau lupte grele pt propășirea noastră …

 3. Trist, f trist!
  Șacalii se bucură că pot fura de la oamenii săraci, copii, bătrâni, oameni cinstiți.
  Căpușele se bucură că pot suge in continuare sângele poporului!
  In ce lume trăim?!? „oamenii” ăștia au conștiință, pot dormi noaptea la gândul că nenorocesc alți oameni? Că distrug țara asta?
  Ăștia sunt cei care cer un moment T0 pt că au greșit, vezi Doamne, fără să știe???ăștia sunt cei care se plâng că sunt hăituiți și li se nenorocește viața?? Probabil se plâng că nu pot fura in liniște și cheltui prada fara să fie în vizor, in timp ce noi ne nenorocim in spitale și pe drumurile patriei
  Țara asta a fost furată crunt, jefuită și inca mai sta in picioare.Va dați seama cum arăta România dacă nu existau acești nenorociți?? daca nu ne plecau atâția oameni de valoare din cauza lor?
  Roata se poate întoarce, iar o sa plângă că sunt urmăriți politic! Sper că boala sa ii macine mai repede decât DNAul!

 4. Asaltul a început de mult, încă din 2012, apoi ,2014 in timpul lui Ponta. De fapt au fost tot timpul sub asalt, dar lovitura care a însemnat începutul sfârșitului a fost dată de CCR. Sa speram că va fi un timp criogenata

  • Da, seful CCR isi ia instructajul de la Moscova. Exista agenti pro-rusi care circula mesaje de email in care e aratat ce justitie drastica si dreapta este in Rusia…Oamenii din Romania au primit in ultimii ani nenumarate mesaje care sa le inoculeze o admiratie fata de Rusia…Incet, incet, ne vom trezi ca LIMANUL nostru e tot Rusia, oameni buni…pentru ca agentii rusi nu au parasit teritoriul acestei tari si nici pe ale altor fosti sateliti ai URSS!!!!! Otrava pro-rusa e dulce si pacaleste usor pe multi dupa 45 de ani de influenta rusa :)… Neobolsevismul actualei conduceri e absolut clar de inspiratie rusa. Marsavi, butucanosi, vicleni, ei stiu ca pe mujici ii pacalesti lesne…Iar procentul de mujici ai Romaniei de azi e ingrijorator de mare.

 5. Pana se reporneste DNA-ul emigram cu totii, chiar si noi, cei mai batrani, Europa are nevoie de forta de munca si ofera vieti normale in comparatie cu ce mizerie e Romania.

 6. Trebuie vazut si in interior. Nu uit prestatia unui adjunct,barbat intr- o emisiune la b1. Era o rasucire de 180 °.

 7. Tot femeile! Ati atins un punct sensibil,salarizarea e aceeasi si la relanti si in forta? Si totusi altceva ar trebui sa-i calauzeasca,morala,etica,cultul pentru adevar,politicul n-ar trebui sa sperie asa de mult,politicienii sunt trecatori dragi magistrati,statul in genunchi nu-i in fisa postului.

 8. We are alone.

 9. Camelia Bogdan a fost matrasita din justitie de catre proprii sai colegi spre marea bucurie a varanului; Kovesi, tot in planul varanului.
  Docila va semna oug de amnistie si gratiere si milioanele de euro ciordite le vor ramane infractorilor in buzunare!
  Frumos centenar, nu gluma!
  Craciun fericit!

 10. Sub pretextul ca acelor oameni care au fost abuzati trebuie sa li se faca dreptate (bineinteles ca trebuie!), se incearca foarte simplu si inlocuirea celor care lupta cu adevarat impotriva coruptilor adica a hotilor si a smecherilor care au pus mana pe Romania dupa 1989 si care cred ca pot face orice vor ei!

 11. Am mai spus-o, singura mare realizare a Romaniei dupa aderarea la UE si NATO a fost infiintarea DNA. In momentul in care DNA a fost creat, Romania a intrat pe calea spre occident. Astazi, cand DNA-ul este lovit crunt, Romania deraieaza de pe sinele spre Occident intrand intr-o zona obscura si periculoasa.

 12. „…vedem cu toții din afara instituției cum DNA agoniza de aproape doi ani. O moarte lentă, începută din momentul decuplării de la firele SRI”.

  D-le Tapalaga, asemenea afirmatie este grava, pentru ca, daca ar avea temeiuri reale, atunci in mod evident Dragnea&Co. au dreptate completa atunci cand sustin ca practic SRI a facut ancheta (a strans probele si a sustinut acuzarea).
  De ce ar avea dreptate?
  Pentru ca rolul procurorului este definit de art. 285 alin.1 din Codul de procedura penale, care prevede: „Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată”.
  Deci, daca „decuplarea de la firele SRI” a avut consecinta „agonizarii/mortii lente” a DNA, ar insemna ca rolul procurorului DNA era acela de a fi inutil, pentru ca probele nu le strangea el, ci SRI-ul.
  Art. 97 alin. 1 C.pr.pen. defineste proba ca fiind „orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei şi care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”.
  Una din modalitatile de obtinere a probelor (mijloc de dovada/mijloc de proba) o reprezinta „supravegherea tehnica” (art. 139 si urm. C.pr.pen.).

  Astfel, afirmatia d-lui Tapalaga potrivit careia „decuplarea de la firele SRI” a produs consecinta agonizarii DNA vine sa sustina exact ipoteza afirmata de Dragnea&Co., respectiv ideea ca DNA executa dispozitiile SRI, iar fara SRI activitatea DNA nu inseamna nimic.

  Consider ca dl. Tapalaga ar fi trebuit sa fie rezervat si nuantat. SRI a fost pentru DNA doar o institutie la a carei tehnica s-a apelat pentru a efectuat procedurile specifice ce intra in competenta procurorului (strangerea de probe), iar accentul ar trebui pus pe ideea ca DNA sa fie dotata cu tehnica de supraveghere necesara si cu specialisti in utilizarea tehnicii respective. Am convingerea ca procurorii DNA nu au o problema in ce priveste calificarea in efectuarea anchetei penale, ci au doar o problema de dotare tehnica, iar acest lucru ar trebui rezolvat imediat, chiar daca asta ar insemna ca lucratorii SRI sa fie ei insisi supravegheati si sa se afle in „concurenta/competitie” cu ofiterii DNA.

  Cred ca ar trebui sa incepem sa sustinem ideea ca DNA sa fie dotat corespunzator si ar fi de evitat afirmatii care pot pune la indoiala potentialul procurorilor DNA.

  PS.
  Procurori precum cei a caror conduita necorespunzatoare a fost divulgata public sunt exceptii, au facut parte din DNA din cauza necesitatii de a fi incadrati repede procurori (sunt 41 de judete + Bucurestiul) si, in asemenea conditii, s-a intamplat sa fie incadrati si procurori care nu au stiut sa se manifeste in acord cu rangul profesiei. Dar asta nu inseamna ca DNA-ul, in ansamblul sau, nu are procurori capabili sa-si faca profesia la standarde inalte. Sunt convins ca pot, dar sigur au nevoie si de resursele necesare, pentru ca ancheta costa (expertizele costa; constatarile tehnico-stiintifice costa; fotografiile costa; cercetarea la locul faptei costa; prelevarea si coservarea de probe matariale costa; supravegherea tehnica audio-video-informatica costa; hartia, pixul, imprimanta, scannerul, calculatorul, energia electrica costa etc.). Costa inclusiv faptul ca procurorul uneori trebuie sa se deplaseze in misiuni in folosul anchetei, iar pentru asta e exagerat sa i se pretinda sa foloseasca mijloacele de transport in comun.
  Asa ca va rog sa lansati si sa propagati in masa ideea necesitatii dotarii corespunzatoare a DNA cu tehnica necesara si cu personal calificat, iar asta cat mai repede, pana nu e prea tarziu si jurnalistii vor uita complet ca exista DNA…

  • Ce fac politicienii corupți poate afecta siguranța statului! SRI se ocupa de siguranța statului, DNA cercetează cazurile de corupție la nivel înalt.
   Mie, că simplu cetățean, mi se pare că ambele instituții se ocupa de siguranța statului, ar trebui sa conlucreze pentru rezolvarea acestor cazuri! De ce nu se pot folosi resursele SRI ului și trebuie să investim, ca stat și popor, resurse duble care se ocupa de aceleași lucruri?!?
   Și da, mi se pare că furtul in formă continuată al poporului mi se pare că tine de siguranța statului, este o subminare a economiei țării, o afectare gravă a vieții cetățenilor români.
   Sa nu uitam că acesta corupție a alungat din țară milioane de români ceea ce este un DEZASTRU pt țara asta! Nu au plecat din tara doar simpli tineri, ci și generația următoare- copiii lor care se vor naște în alte țări, copii care vor rămâne aproape toți pierduți pt Romania!
   Se pare că încă nu conștientizăm această problema f gravă! Dacă acești indivizi rămân la putere, daca mafia se perpetuează zile românii plecați nu se vor mai întoarce ( (pentru ei îi conteaza doar partea materială!)

  • DNA (si altii) nu trebuie dotata cu nici o aparatura tehnica de nu stiu ce. Pentru asta exista SRI. Hai sa facem cite un SRI mic la fiecare institutie care are nevoie de interceptari ca sa-si faca treaba, nu? SRI n-are voie sa faca ancheta, dar e, prin definitie, institutia ideala pentru stringerea de probe. De asta exista.
   Altfel aveti dreptate, Tapalaga bate cimpii cu „… de aproape doi ani.”

  • Foarte frumos!

  • Dupa parerea mea la asta se referea si dl. Tapalaga si anume decuplarea de la tehnica de care dispunea SRI , termenul de „fire” nu trebuie luat la modul figurativ.

 13. @cuochiipevoi:
  Raspuns:
  1. pentru a se evita afirmatia ca DNA „agonizeaza” fara SRI;
  2. pentru ca SRI, desi se ocupa cu siguranta nationala, poate fi afectat de coruptie, ca nimeni nu poate garanta ca acolo sunt numai sfinti;
  3. pentru ca principala actiune a SRI este spionajul si contraspionajul, celelalte activitati constituind necesitati doar din considerentul „dotarii tehnice”.
  SRI-ul n-ar trebui sa fie cel care gestioneaza activitatea Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor, ci C.S.A.T.-ul, pentru ca art. 119 din Constitutie prevede ca „Consiliul Suprem de Apărare a Ţării organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, participarea la menţinerea securităţii internaţionale şi la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară, precum şi la acţiuni de menţinere sau de restabilire a păcii”.
  Dupa cum observi, C.S.A.T.-ul organizeaza si coordoneaza „activitatile care privesc … securitatea nationala”, nu SRI-ul.

 14. Comentariu strict securistic scris …..ce să vezi ..
  …de către un securist….

 15. Si cand ma gandesc ca pleaca si DaNaaaaaa!????….labă cine dreaq iti mai trimite e mail uri?!

 16. Cred ca groparul justiției române respectiv DNA este doar Rudotel.
  In cardasie cu Curtea Constituțională a României.
  Politicienii isi doresc sa fure si sa-si albeasca averile dar cei de mai sus au validat (Rudotel&CCR )
  ingerință politicului in justitie.
  Legăturile morbide, avand in vedere vechiul job al Rudotelului,0 au dus la acest masacru al legilor.
  Urmează Constituția editie revăzută si adăugită de CCR.
  Asteapta bun de tipar de la Marele Carmaci.

 17. Odihneasca-se in pace! Desfiintare usoara!
  Asa cum spuneam in 2016, victoria psd in alegeri e o catastrofa pentru Romania, catastrofa care va deveni vizibila in citiva ani. Anii aia au trecut, catastrofa se desfasoara incet in toata mizeria ei. Dar un popor de ignoranti merita toate laturile ce i se vor baga pe git, multi sint atit de dusi in lumea lor rupta de realitate ca nu vor simti ciocanul decit atunci cind le-a ajuns la creier. Poate nici atunci, injectia cu compot e anestezicul ideal.

 18. Cum dreaq puteti sa fiti si pe situl g4 atatia troli si postaci psdosi nu-mi dau seama! Mi-e sila din adancul sufletului de amici, asistati, gigei, ciobani, area, A310 si alti dezaxati! La fel, mi-e o profunda sila si de toti care sustin si au vreo legatura cu media latrinara, cat despre toti cei care decima natia asta, pentru ei simt URA, o URA simpla, pura si definitiva! Si-atunci ce pace sa mai fie vreodata intre noi? Si de ce e nevoie de pace, in ultima instanta? Cu asa jeguri umane nu se face pace niciodata, asa jeguri umane de soiul etc etc, ca mi-e si sila sa le scriu numele, cu asa ceva nu se incheie nici macar vreun armistitiu, este ori, ori! In consecinta, ca sa fie foarte, foarte simplu : cum cei care nu-i mai suportam nu avem cum sa ne schimbam pentru nimic in lume, nu ramane decat sa se schimbe ei, ceea ce nu se va intampla probabil, sa plece sau sa dispara!

  • @Gabriela Constantinescu:
   Dar nu sunt numai aici ! Sa-i vedeti cum colcaie si pe HN !
   Au crezut ca inving usor cu Dragnea si acum desi multi, pier incet, incet odata cu el !
   Iar naparcile cand pier se zbat !

 19. Dragnea a comandat iar Iohannis a semnat executia DNA-ului.

 20. Cel mai bun site de stiri! Bravo, felicitari si pentru acest articol. Iti pune cap la cap raspunsurile intrebarilor de zi cu zi ce ne macina de cativa ani incoace! BRAVO BRAVO BRAVO

 21. Nu e deces, ci un soi de hibernare.
  Depinde de noi, de cetateni, cat de repede va trece iarna penalilor. Dezghetul – in strada si la vot.

  • Ai perfecta dreptate !
   Dar dupa vot trebuie sa urmeze lupta pt modificarea Constitutiei, pt o Romanie republica prezidentiala !

 22. Domnu’ Tapalaga, domnu’ Tapalaga, alo… ! Ce e domne cu finalul asta de articol scos parca din creuzetul propagandistilor de partid : „Cata vreme mai exista procurori dispusi sa… mai exista speranta ca intr-o buna zi…” bla-bla-bla si bla-bla-bla …

  PS. Si bineinteles blabla-urile sunt bolduite !

  PPS. Credeti ca de pomana a inceput Iohannis sa faca apropouri vis a vis la necesitatea transformarii Romaniei intr-o republica prezidentiala ?

 23. Din ciclul MARILE SPERANTE DESARTE Eu sunt convins ca miscarea noastra (nazista) va mai renaste o data!-Adolf Hitler, ultimile declaratii publice inainte de a se sinucide Dupa care, cand s-a dat…. amnistie la…. Auschwitz si intregul popor german a vazut in toata splendoarea ,ce se ascundea sub cuvintele patriotice ale fiurerului, a ramas SIDERAT!!! Dupa care aceasta miscare criminala sutinatoare a NOI ORDINI MONDIALE (un fel de globalism cu zvastica) a ajuns de oprobiu a generatii intregi ! Intrebare retorica: Oare din ce motiv nu se dorestePRIN ORICE MIJLOACE sa nu se dea amnistie si gratiere care peste tot in lume se da la cativa ani? La noi dupa…16 ani!!! Sa nu afle lumea ce se petrece dupa gratiile anticoruptiei? Ca aia ca Dragnea vrea sa elibereaze prin asta toti coruptii, talharii, violatorii si criminali nu e doar o minciuna , ci O JIGNIRE LA ADRESA BUNULUI SIMT Si la care pun botu doar dobitocii!

 24. Iar ne-a tras Oratorul şi Urătorul Naţiei un bocanc în gură.
  Bărbaţii nu se găsesc la librărie. Perfect.
  Are dreptate. Studioşii din DNA şi ETC (ex. Ardeleanul Rapidist, Ăl de-i neam cu Laura Andreşan), şi-au conectat instalaţia la Tena (o firmă de …), iar Ăi de lângă masa lui Jurma + Plagiatorul la plagiator la plagiator la plagiator la plagiator…. zis si Xerox-ul vişiniu, îşi demonstrează bărbătia obţinând tot ce vor:
  – dreptul la furt legalizat
  – o naţie de vreo 10 milioane
  – cercul de femei interchimbabile cu concurenţă pe blanuri, Louboutin, Cartier, şi antiviperin

 25. Nu există propoziţia:
  „La amnistie şi graţiere, pe lângâ Dragnea&Co, ies din puşcării criminali, violatori, membrii clanurilor, hoti, ….. Există doar aceasta propozitie:
  „La amnistie şi graţiere, ies din puşcării criminali, violatori, membrii clanurilor, hoti….”
  Atributul poate avea acelasi substantiv, sau mai multe (ex.om, adevar, libertate, încredere)

 26. Și oamenii, prin onestitatea lor, mai fac ca o instituie sa funcționeze. Ați trecut prea ușor peste episodul kovesi.

 27. degeaba ne-am pus sperante in D.N.A. daca cel care i-a dat lovitura finala a fost Klaus Iohanis.