G4Media.ro

Autocarul cu elevi de la Alba Iulia venit din Italia, zona Veneto,…

Autocarul cu elevi de la Alba Iulia venit din Italia, zona Veneto, a intrat în vama Borş / În jurul orei 22.00 este așteptat să sosească din Italia un autocar cu adulți

Autocarul cu elevii de la Alba Iulia, plecat din Italia, zona Veneto, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus, a intrat duminică seara în vama Borş, pasagerii fiind la ora transmiterii acestei ştiri consultaţi de medicii epidemiologi, a declarat, pentru Agerpres, directoarea DSP Bihor, dr Daniela Rahotă.

De asemenea, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a declarat pentru Agerpres că în cursul serii, în jurul orei 22,00, mai este aşteptat să sosească din Italia un autocar cu adulţi, toţi bihoreni.

Atât directoarea DSP Bihor, cât şi prefectul Dumitru Ţiplea au menţionat, că din primele informaţii, niciunul dintre pasagerii autocarului cu elevi nu ar prezenta simptome de febrilitate. Dr. Daniela Rahotă a subliniat că autocarul cu elevi nu a trecut prin comunele din regiunea Veneto în care este instituită carantină de către autorităţile italiene.

„Aşteptăm un singur autocar cu elevi din Alba, care ar trebui să ajungă în vamă. Sunt 44-45 de elevi, în total 51 de persoane, cu profesori. După consultaţii, vor fi conduşi de echipe ale IPJ Bihor până la limita de judeţ cu Alba şi predaţi către IPJ Alba. Mai aşteptăm un autocar care vine cu adulţi, cu bihoreni. Toţi vor fi consultaţi de medicii din punctul de trecere a frontieră. Avem permanenţă în Borş, iar mâine de la ora 11,00 vom avea permanenţă medicală în toate vămile. Vom avea grafic de permanenţă cu medici în toate vămile. Şi cei care vin vor fi primiţi, consultaţi, se vor completa chestionarele, urmând ca fiecare să rămână în carantină la domiciliu, cu monitorizarea lor continuă”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea.

Prefectul Dumitru Ţiplea a convocat duminică o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru gestionarea situaţiei. Împreună cu specialiştii de la ISU Bihor s-au identificat spaţiile cel mai potrivite în caz de carantină.

La ora 17,00, după ce au fost inventariate toate spaţiile posibile pentru carantină, specialiştii de la ISU şi cei de la DSP Bihor au verificat două locaţii, care să asigure condiţii optime în aceste cazuri.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică, referitor la grupul de elevi din Alba că recomandarea pentru aceştia este de a sta izolaţi la domiciliu.

„Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă, nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. Este vorba despre 50 de copii. Chiar am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu se va lua decizia de a fi ţinuţi în carantină 14 zile şi va exista solicitarea pentru fiecare familie să stea copilul acasă”, a explicat şeful Executivului.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a precizat, pentru Agerpres, că este vorba de un grup de 45 de elevi şi 6 cadre didactice, care era plecat în Italia de joi. Grupul urma să mai stea în Italia o perioadă, însă părinţii copiilor s-au îngrijorat şi au solicitat reîntoarcerea cât mai rapid în ţară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Care e diminutivul pentru coronavirus? Pentru copii, desigur

 2. Acum președintele trebuie să iasă public să pună capăt circului politic declanșat de el și să cheme toate forțele politice să stabilească un guvern de uniune națională care să gestioneze criza pandemiei care ne bate la poartă și față de care întrebarea este nu dacă va fi, ci când va fi și în România.

  • Si cu Preafericitu’ da’ pe ala tre sa-l platesti sa ne mantuie mai repede in Catedrala golirii neamului

 3. La ce trafic e între Italia și România am cam încurcat-o…

  • Traficul ca traficul dar…

   Va asteptam la piata Lidl/kaufland/penny cu rosii proaspete Roma, ceapa verde Italia si ridichi rosii tot din Italia, reduceri de preturi, batranii merg buluc sa i-a lumina… pardon doza zilnica de sanatate = CoVid 19, asa ca in maxim 7 zile scapa guvernul de plata catorva zeci de pensii!

   Apoi purtatorii de cuvant vor declara ca sufereau si de alte afectiuni si nici nu erau vaccinati (cu antivirusul ala care se va fabrica abia peste 2 ani)!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.