G4Media.ro

Austriecii au intrat în lockdown pentru următoarele trei săptămâni

Austriecii au intrat în lockdown pentru următoarele trei săptămâni

Un lockdown de trei săptămâni a început luni în Austria, măsură luată de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creşterii masive a numărului de infecţii în al patrulea val al pandemiei de COVID-19, transmite dpa.

Oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Aproximativ 14.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate în Austria sâmbătă, conform autorităţilor de la Viena. Incidenţa la şapte zile a atins 1.085 de noi cazuri la 100.000 de persoane. În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi în prezent 528 de pacienţi COVID-19, valoarea record a acestui indicator, 611, înregistrându-se în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.

Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Anunţarea noilor măsuri a dus la proteste, 40.000 de oameni ieşind sâmbătă în centrul Vienei pentru a-şi exprima nemulţumirea.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Sunt curios ce motiv va fi invocat pt lockdown după ce se vaccinează toată Austria.
  La început au spus ca dacă se vaccinează minim 70% nu vor mai fi probleme. Austria e ușor sub 70 și în lockdown.

  • Motivele sunt usor de gasit: nu si-au facut ultimul booster, nu si-au facut noul vaccin pentru noua tulpina

  • Aceeași treaba și la noi.. parca îl vad și acum pe catu cum zicea el ca vac.cinul e normalitate. Mulți l au crezut, și totuși tot acasă își beau berea dupa ora 21.

 2. Pregatiti-va ca vine si in Romania

  • e perfect, sa inchida sosocii lingatori de moaste in case! 🤣🤣🤣

  • Ca de obicei nu ai înțeles: lock-down-ul este pentru toată lumea.

 3. Si vaccinare 100% obligatorie cu ce vrea statul.

 4. A apărut lacheu de serviciu, neomarxist ul lgbt

 5. Toate tarile bine vaccinate din Europa de vest care se închid acuma sunt dovada vie ca vaccinarea in masa nu este soluția.

 6. Interes politic nu pentru sănătatea omului.Când vor ajunge la 100% cu persoanele vaccinate și tot vor fii probleme vor da vina pe specialiști.Ideea e că și alte țări se vor lua după austrieci chiar dacă vor vedea că nu e bine .Dacă se vede că vaccinuriile acestea sunt cu dus și întors în toată această perioadă de ce nu s-a continuat studiul pentru îmbunătățirea lor.Antidot sunt sută la sută că există dar încă nu a sosit vremea să fie folosit.Covidul cum a venit așa v-a dispărea dar încă unii nu s-au îmbogățit destul iar alții trebuie să moară din această cauză.

  • Exista anticorpi monoclonali, eficienta 95% timp de un an, pret cateva mii de euro prea scump deci ca sa ajunga la saraki.

 7. Sau e același postac kgbist care mănâncă maro?

 8. Prima tara cu masuri dure!
  O fi in genă!
  Cine a dat Cancelarul Germaniei in 1938?

 9. Cum zicea cineva: „Daca vaccinul e bun de ce devine obligatoriu, daca nu e bun de ce devine obligatoriu?”