G4Media.ro

Austria se opune în continuare intrării României și Bulgariei în Schengen

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Austria se opune în continuare intrării României și Bulgariei în Schengen

Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei, a anunțat vineri că țara sa își menține veto-ul față de extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria, transmite publicația Die Presse, citată de Rador Radio România. În cadrul unei discuţii cu omologul sau bulgar, Maria Gabriel, aflat în vizită la Viena, Schallenberg a afirmat că Austria are o problemă legată de Schengen.

Alexander Schallenberg a insistat asupra ideii cum că blocada nu este îndreptată împotriva Bulgariei sau României, ci este vorba despre faptul că guvernul ar avea de fapt „o problemă fundamentală” cu Schengen.

Austria se confruntă „în mod sistematic” cu cel mai mare număr de cereri de azil din toată zona Uniunii Europene. Migraţia ilegală trebuie redusă, iar protejarea frontierelor exterioare trebuie intensificată, a spus el.

Ultima ocazie din acest an în care poate fi dat un vot pentru lărgirea Schengen este Consiliul Justiție și Afaceri Interne din luna decembrie. (Traducerea: Imola Stănescu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deja nu mai intelegi nimic..Schenghenul asta s-a cam boschetarit..toti si-au pus garduri si au reinceput controalele. Bulgarii spun sa eliminam granitele intre noi si asta e..Faza e ca granita terestra avem doar in Dobrogea cu ei

  2. Incredibil! Daca guvernul Austriei are „o problema fundamentala” cu spatiul Schengen, solutia e sa-l paraseasca. Si cu asta basta. Problema rezolvata pentru toata lumea.