G4Media.ro

Austria îi trimite în Italia pe migranții respinşi de Merkel

Austria îi trimite în Italia pe migranții respinşi de Merkel

Începând cu data de 1 iulie, Austria va deține președinția prin rotație a Uniunii Europene și este hotărâtă să impună o linie fermă împotriva migraţiei ilegale în toate țările membre, scrie Il Giornale, citat de Rador. Rețeta, anticipată deja în ultimele zile de către ministrul culturii Gernot Bluemel, este simplă: creșterea controalelor la frontierele externe ale UE și deschiderea unor centre pentru solicitanții de azil chiar în Africa.

(Foto: Sebastian Kurtz, cancelarul Austriei/ Facebook)

Italia va avea de suferit de pe urma acestor decizii, deoarece, după cum a precizat ministrul de externe, Karin Kneissl, în afara faptului că nu doreşte cotele de migranți, Viena este „pregătită să-i trimită înapoi în Italia pe refugiații respinşi de Germania.“

În ultimele zile, ministrul austriac de interne, Herbert Kickl, s-a întâlnit personal cu Matteo Salvini pentru a face un bilanț al măsurilor care trebuie luate pentru a stopa invazia din Africa de Nord. Cei doi au perfecţionat strategia care urmează să fie prezentată celorlalte țări ale Uniunii Europene la minisummitul de la Bruxelles dedicat urgenţei imigrației „Este vorba de o schimbare radicală a gândirii europene – a asigurat austriacul – acum, în sfârșit, este posibilă o revoluționare a sistemului de azil“. Întâlnirea dintre liderii celor 16 țări europene nu a dat rezultatele scontate. Tema va fi repropusă începând de săptămâna viitoare, când Austria preia președinția prin rotaţie a Uniunii Europene. Din dorinţa de a „crea o punte“ pentru „depășirea disensiunilor interne“, Viena propune deci, din nou, consolidarea apărării frontierelor externe. „în special în Italia și Grecia,“ pentru a încerca să salveze Spaţiul Schengen.

În ultimele zile, cancelarul Kurz a declarat clar că migranții respinşi de Germania vor fi respinşi şi de Austria, iar astfel ei vor ajunge în Italia. „În trecut au mai existat respingeri” – clarifică Kneissl într-un interviu acordat ziarului „La Repubblica” – iar noi vom fi capabili să le gestionăm şi în viitor“. Scopul Austriei este acela de a colabora cu guvernul condus Giuseppe Conte la planul de protecție a frontierelor externe ale UE, însă nici nu vrea să audă despre cotele de partajare. Pentru ministrul de externe este „o dezbatere care nu face nimic altceva decât să alimenteze acuzaţiile reciproce și care nu duce nicăieri. Pentru ca la sfârşit să se spună că unii sunt solidari, iar alţii nu”.

(Sursa Il Giornale, preluat de Rador, traducerea Cătălina Păunel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Il Giornale e sursa…
    Termeni ca «invazie»… Si asta nu e singurul text care bate intr-o directie in care eu ma simt foarte inconfortabil. Asa, ca sa stiti ca ma bate si pe mine gandul sa scot pagina asta…

  2. Nu inteleg de unde atata lipsa de compasiune fata de situatia migrantilor la acesti lideri europeni! Romania ar trebui sa se implice mai mult, sa dam dovada de solidaritate si sa incercam sa ajutam cu ce putem.

  3. Germania nu prea respinge si cind o face, aia au, prin industria azilului creata, mii de avocati abonati la banii contribuabilului, sa-i tina pe ilegali ani de zile prin apeluri, apeluri la apeluri respinse, si contestatii si iar apeluri pina la Curtea de la Karlsruhe. La fel in chestiunea deportarilor prin pierderea numeroaselor procese, ce se intind pe ani de zile. Asa ca Austria e nitel prefacuta, daca tot scandalul se rezuma la ce respinge Germania. Iar Merkel, daca ar putea, i-ar aduce pe toti aici. Premiul ala Nobel, pe care l-a tot ratat, e ochiul dracului. Problema Europei e Merkel, feldwebelul StaSi. Erich zimbeste din mormintul strain.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.