G4Media.ro

Australia şi-a abandonat obiectivul de a vaccina aproape toată populaţia până la…

Australia şi-a abandonat obiectivul de a vaccina aproape toată populaţia până la sfârşitul anului, în urma deciziei de a opri imunizarea cu serul AstraZeneca pentru cei sub vârsta de 50 de ani

Australia şi-a abandonat obiectivul de a-şi vaccina aproape toată populaţia de 26 de milioane de locuitori până la sfârşitul anului 2021 în urma recomandărilor ca persoanele sub 50 de ani să fie imunizate mai degrabă cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer decât cu cel produs de AstraZeneca, informează Reuters, citată de Agerpres.

Australia, care mizase pe serul AstraZeneca pentru majoritatea imunizărilor din programul său de vaccinare nu şi-a stabilit noi obiective pentru finalizarea acestuia, a declarat prim-ministrul Scott Morrison într-o postare pe Facebook duminică după-amiază.

„Deşi ne-am dori să vedem aceste doze administrate înainte de sfârşitul anului, nu este posibil să fie stabilitate astfel de obiective date fiind numeroasele incertitudini implicate”, a precizat Morrison.

Australia a anunţat joi că a decis să oprească administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca pentru cei sub vârsta de 50 de ani, după ce autorităţile de reglementare din Europa au reiterat posibilitatea existenţei unor legături între administrarea serului AstraZeneca şi cazuri rare de formare de cheaguri de sânge.

Ţara plănuise iniţial să îşi vaccineze întreaga populaţie până la sfârşitul lunii octombrie.

Ofiţerul medical şef al Australiei, Paul Kelly, a declarat că Australia va dispune de 40 milioane de doze de la Pfizer până la sfârşitul anului, suficiente pentru a-şi vaccina întreaga populaţie adultă.

Răspunsul dur al Australiei în faţa pandemiei de COVID-19 a oprit în mare măsură transmiterea comunitară a virusului, însă campania de vaccinare a devenit un subiect politic fierbinte – şi o sursă de tensiuni între prim-ministrul Morrison şi liderii statelor şi teritoriilor australiene – după administrarea până în prezent a doar 1,6 milioane de doze din obiectivul de patru milioane până la sfârşitul lunii martie.

Australia a început vaccinările mult mai târziu decât altele ţări, parţial din cauza numărului redus de infecţii – cu puţin sub 29.400, dintre care 909 soldate cu decese – de la începutul pandemiei.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E foarte curios cum vaccinul AZ era interzis, la inceputul folosirr sale, pentru cei peste 55 ani, ca acuma sa nu fie permisa administrarea decat pentru cei peste aceasta varsta. Si nu doar in Australia.
    Oare cum s-a transformat acest vaccin din inapt in apt, pentru o categorie de persoane, fara nicio modificare facuta asupra lui?

    • @nahir E foarte simplu. La inceput, adica in cursul procesului de aprobare, unele agentii au considerat ca in procesul de testare al vaccinului nu au fost suficient de multe persoane peste 55 de ani, asa incit s-a considerat ca nu exista suficiente date care sa permita aprobarea vaccinului pentru utilizare peste 55 ani. Alte tari – UK – au aprobat vaccinul pentru toate grupele de virsta si au vaccinat foarte mult si devreme chiar persoane peste 55 ani. Asa incit, dupa ceva vreme, au fost suficiente date din teren pentru a concluziona ca vaccinul este eficace si pentru cei peste 55 de ani. Pe urma s-a constatat o incidenta mai mare a efectelor adverse dar in rindul populatiei mai tinere. De aici restrictiile pe care unele tari le-au aplicat prin limtarea vaccinarii cu AZ doar la persoane mai in virsta.

  2. o gramada de bani aruncati in van ca si altii ce au cumparat fel si fel de asa zise vaccinuri

    • Stii tu, de la tine de pe canapea, din laboratorul din care studiezi pandemiile si vaccinurile :)))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.